Un bloc din Mociur va fi demolat! Ce reacții stârnește decizia relocării familiilor care stau acolo

 

modelmic (1)

Relocarea unui număr de 82 de familii care locuiesc într-unul din blocurile din Mociur pe care Primăria Reșița vrea să îl demoleze, a stârnit numeroase reacții din partea locuitorilor municipiului. Mai exact, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local a fost propusă spre aprobare documentația de avizare a lucrărilor de intervenție în vederea reabilitării unuia dintre blocurile din Mociur și demolarea altuia. Familiile care locuiesc în acest moment în blocul care va dispărea din cartierul Mociur vor fi relocate într-o altă zonă unde municipalitatea construiește locuințe sociale, pe un teren achiziționat de la TMK.

Unii reșițeni sunt împotriva deciziei municipalității și cred că relocarea acestor familii în zona Lendt/Marginea ar tulbura liniștea locuitorilor de acolo, dat fiind comportamentul antisocial al multora dintre locatarii celui mai devastat cartier al urbei.

Alții cred însă că inițiativa Primăriei este una potrivită și că oamenii se vor integra în noul cartier, așa cum de exemplu s-au „civilizat” cei care locuiesc acum în zona Stavila, la moara Juracek.

Pe de altă parte, acest proiect prin care Primăria Reșița își propune reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, nu prezintă viabilitate și că sărăcia poate fi eradicată doar prin crearea de locuri de muncă, nu prin relocarea oamenilor săraci care nu au nici măcar acte de identitate.

Proiectul propus în ultima ședință de CL nu a fost votat de către consilierii PSD, aceștia motivând, prin vocea liderului de grup, Mirel Sabo, că nu li s-a explicat ce se va întâmpla cu cele peste 500 de persoane care trăiesc în cele două blocuri din Mociur.

Pur și simplu ne-am trezit în față cu un astfel de proiect! Suntem de acord să se dezvolte zona, un bloc se va păstra, unul se va demola. Păi acolo e vorba de câteva zeci de familii, trebuiesc făcute planuri și pentru ei!”, a declarat Mirel Sabo.

Răspunsul a venit din partea viceprimarului Adrian Dacica, responsabil cu asistența socială la nivelul municipiului.

Este un proiect de aproape 7,5 de milioane de euro prin care toată zona se va reabilita, de aceea am  și cumpărat un teren în zona TMK-ului. Ei vor fi mutați acolo, dar după ce vom construi acele locuințe sociale pentru cei care locuiesc în Mociur, dar sunt niște proceduri pe care trebuie să le urmăm acum!”, a declarat viceprimarul Adrian Dacica.

Primarul Ioan Popa a precizat că în momentul de față a fost finalizat inclusiv proiectul tehnic pentru cele două blocuri din Mociur.

Elena FRANȚ

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Marius

  Incepe epurarea etnica? Nu era clar ? Demoleaza..arunca saracii la periferie ca sa-si faca loc pt noua mina de bani din Mociur.Acolo vor aparea vilele celor agreati de primar si vor incepe ..sa mulga . Deja apropiatii lui detin terenurile din zona.Daca castiga pnl alegerile, atunci sa vedeti ce dictator ati ales.

  Raspunde
 2. zero

  “nu li s-a explicat ce se va întâmpla cu cele peste 500 de persoane care trăiesc în cele două blocuri …”
  „Este un proiect de aproape 7,5 de milioane de euro prin care toată zona se va …”, a declarat viceprimarul Adrian Dacica.

  Simplu, tăiţelu’ va demola Reşiţa, ocazie cu care “camaradul”” Dacica va deporta 500 de persoane…
  Evidentă discriminare pe criterii etnice.
  Caracteristica PNL.
  Restul sunt vrăjeli pentru încă ceva bani la “ai lor” (7,5 de milioane de euro).

  Raspunde
 3. adi

  Comentarii doar de la psd isti nenorociti.
  Resitenii adevarati nu comenteaza aceste imbecilitati scrise aici
  de aceste scursuri ale societatii.

  Raspunde
 4. Alexandru

  Cei care spun ca cetatenii care locuiesc acum în zona Stavila, la moara Juracek, s-au civilizat, bat campii. Acolo este un scandal continuu si este jandarmeria de cateva ori pe zi.

  Raspunde
 5. zero

  P.S. „de aceea am și cumpărat un teren în zona TMK-ului”, a declarat viceprimarul Adrian Dacica.

  Dito!
  Dacă (lăcomiei sale) nu i-au ajuns terenurile din Dumbrăviţa, Bucureşti şi Reşiţa (1/2 cu Liliana), au şi cumpărat un teren în zona TMK-ului :)

  Raspunde
 6. Marian

  Priviți si analizati lucrurile doar din perspectiva unor informatii care nu reprezinta decat o mica parte din intreaga strategie, care a obtinut votul consiliului local dar si o finantare de 7 milioane euro, ce vizeaza restructurarea zonelor urbane marginalizate! Este vorba de un pachet de masuri ce ar trebui sa rezolve atat problema oamenilor cat si a zonelor respective! Sunt multe abordari politice cu privire la implementarea acestor masuri! Cei care de-a lungul timpului nu au facut nimic ca sa demonstreze ca le pasa cu adevarat de Resita si de oamenii resitei, nu pierd acum nici un moment sa creeze panica, stiindu-se ca frica este cel mai important instrument de manipulare! Adevarul este ca pentru prima data dupa 1990 Resita are un proiect de oras. Tot ceea ce se face este parte a unei strategii, a carei implementare este urmarită cu multa pricepere si buna credinta. Sunt masuri care pot deranja, intr-un loc sau altul, pe un om sau pe altul, dar care in ansamblul lor sunt benefice pentru oraș. Implementarea masurilor nu se face la intamplare ci dupa un program care este conditionat de finanțare si de respectare tuturor procedurilor necesare pentru implementarea proiectelor care beneficiaza de finantare europeana! Am vazut ca daca azi se face ceva intr-o anumita zona sar zece persoane, de pe 50 conturi false, sa invoce faptul ca pe strada lor este prăpăd si ca nimeni nu-i baga in seama! Oameni buni, daca Resita ar avea in conturi cateva miliarde de euro, de care sa dispuna cum doreste administratia, tot nu ar putea sa rezolve toate aceste probleme, acumulate in intreaga ei istorie, in termenul pe care l-am dori noi sau pe care-l invoca cârcotași de serviciu. Stiu ca pt fiecare este importanta curtea proprie dar trebuie inteles ca nu poti face din ea prioritate pentru intreg orasul. Si mai trebuie inteles ca spiritul acesta distructiv, de permanenta contestare, de promovare a urii ca mod de relationare intre oameni, este cel mai mare rau pentru Reșița. Este un rau de care trebuie sa scape urgent daca doreste cu adevarat să iasă din marasmul în care se află. In acest sens… atitudinea fiecaruia dintre noi este foarte importantă.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei