Un cărășean, propus ministru în guvernul Ponta IV

Ponta

Pe lista cu noii miniștri cu care premierul Victor Ponta se va prezenta astăzi în fața Parlamentului, se regăsește și un cărășean – Sorin Grindeanu, fiul consilierului județean și sefului ISJ Caraș-Severin, Nicolae Grindeanu. Sorin Grindeanu, deputat PSD de Timiș va fi propus pentru portofoliul de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. 

Luna decembrie i-a adus lui Sorin Grindeanu, care și-a aniversat recent ziua de naștere (s-a născut pe 5 decembrie 1973, la Caransebeș), un dublu cadou: nominalizarea pentru funcția de ministru și numirea ca președinte interimar al PSD Timiș. Organizația județeană a PSD a rămas fără conducere după ce fostul preşedinte Titu Bojin şi preşedintele executiv, Adam Crăciunescu şi-au dat demisia din funcţiile de la partid, din cauza dosarelor penale în care sunt cercetaţi de DNA.

Sorin Grindeanu este membru PSD din 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş, până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială și lider al PSD Timişoara. În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara, iar în următorii ani a ocupat funcția de vice-primar al municipiului de pe Bega.

Sorin Grindeanu ar urma să îl înlocuiască pe Răzvan Cotovelea în fruntea Ministerului pentru Comunicații și Societatea Informaţională. Viitorul Cabinet va avea un singur vicepremier, funcţia urmând să fie deţinută de Gabriel Oprea. Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmând să deţină doar portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Conform listei de miniştri prezentată de Ponta, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusă Graţiela Gavrilescu (PLR). PLR va mai avea un ministru în persoana lui Andrei Gerea, care va deţine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care îl va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educaţia a fost cedată PC-ului, care îl va propune pe Sorin Câmpeanu. Ministerul Culturii va fi deţinut de PSD, care îl va propune pe deputatul Ionuţ Vulpescu, iar Ministerul Românilor de Pretutindeni va fi condus de senatorul Adrian Anghel. În fine, pentru portofoliul Dialogului Social va fi propus senatorul Liviu Pop. Ceilalţi deţinători de portofolii rămân neschimbaţi.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei