Un meci pentru un întreg campionat. Staicu aduce Reşiţa la un singur punct de promovare!

modelmic

Etapa a XXVIII-a a Ligii a III-a, Seria a IV-a, a fost derby-ul la care au sperat reşiţenii încă din etapa a XI-a, prima în care Leo Doană a venit ca antrenor principal, moment în care între Lipova, aflată pe primul loc, şi echipa rossoneră erau 12 puncte. Iată că, după 17 etape, echipa noastră are un avantaj de cinci puncte faţă de această formaţie.

Meciul s-a desfăşurat pe un teren greu, îmbibat cu apă, care a supus jucătorii celor două echipe la eforturi foarte mari. Echipa gazdă a jucat din minutul cinci cu un jucător în minus, Dobrean fiind eliminat după o intrare periculoasă la Velcotă, iniţial arbitrul acordând fault în atac la jucătorul nostru, dar după ce a văzut efectul intrării jucătorului echipei gazdă, a schimbat decizia şi i-a arătat direct cartonaşul roşu. Un minut mai târziu, rosonerii au deschis scorul prin Staicu, care a trimis cu capul în colţul lung al porţii apărate de David Filip. Reşiţenii au apelat la un presing în jumătatea adversă, în apărare jucând simplu, lucru cerut de pe margine de către Leo Doană, având în vedere starea terenului. În minutul 26 Vădrariu s-a accidentat, fiind înlocuit cu Banac.

La pauză o ploaie torenţială s-a bătut asupra terenului din Pâncota, care a ţinut exact până înainte de începerea reprizei secunde, înrăutăţinând starea gazonului.

Gazdele, deşi în zece oameni, au încercat egalarea, care le-ar fi permis să mai spere pentru finalul campionatului. Dar reşiţenii au reuşit să marcheze şi golul al doilea, în minutul 76, prin acelaşi Staicu, după o recuperare a lui Ene. Ocaziile au mai apărut în contul ambelor echipe, iar fluierul final al arbitrului Iulian Călin a consfinţit victoria echipei noastre, spre mulţumirea celor aproape 200 de fani rososneri.

Este o victorie a dăruirii, ambiţiei şi a unei muncii deosebite a tuturor jucătorilor reşiţeni şi antrenorilor lor pe un teren imposibil.

Reşiţa şi-a consolidat prima poziţie din clasament, la patru puncte de Dumbrăviţa şi la cinci de Lipova.

 

„Nu este încă o victorie decisivă pentru promovare, dar am făcut încă un pas spre Liga a II-a. Un teren care a încurcat ambele echipe. Două  echipe care au o posesie destul de bună, dar starea terenului nu ne-a permis nici nouă, nici lor şi a fost un meci de luptă. În minutul cinci Lipovei i-a fost eliminat un jucător, o eliminare justificată, după părerea mea, joc periculos, i-a spart capul lui Velcotă. Astăzi s-a înregistrat un record privind prezenţa fanilor reşiţeni, nu am avut mai mult de 20 – 30 de suporteri în deplasare până acum. Mă bucur pentru acest lucru şi le mulţumim suporterilor şi domnului primar că au fost lângă noi. Nu ni s-a propus să jucăm pe stadionul Motorul din Arad. Săptămâna trecută a fost un zvon, dar nu ştiu din ce cauză nu s-a mai realizat acest lucru. Mie mi-ar fi convenit lucru. După cum ştiţi, noi avem un teren sintetic şi toată săptămâna ne-am pregătit pe el, pentru a proteja terenul celălalt, după ploile care au căzut în ultimile zile. Sunt foarte mulţumit de Dorin Toma. Este un jucător talentat, muncitor şi modest. Nu pot să vorbesc despre jucătorii luaţi de UTA de la Reşiţa anul trecut. Au mai rămas două meciuri, noi jucăm fiecare meci la victorie, nu contează pe ce loc este echipa cu care jucăm. Le-am zis băieţilor de când am venit, că este nevoie de disciplină şi muncă şi am dovedit acest lucru. După cum ştiţi, când am venit era o diferenţă de 11 puncte între noi şi Lipova. Am luat fiecare meci în parte şi soarta ne-a adus aici, pe locul întâi. Cred că Lipova a pierdut acest campionat, pentru că nu ai voie să ai atâtea puncte avantaj şi să le pierzi. Noi din 19 meciuri am pierdut două şi am făcut un egal.”

CSM Reşiţa: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Velcotă, Toma, Breşneni, Vădrariu – Ene şi Staicu. Au mai jucat Banac, Babei, Mierlici şi Săulescu; pe banca de rezerve au luat loc şi Toader, Musteţa, respectiv Roşca.

Următorul meci al rossonerilor este programat sâmbătă, 18 mai, când vor întâlni echipa din Dumbrăviţa. Cu un singur punct obţinut în această întâlnire, echipa noastră va fi promovată în Liga a II-a, înaintea ultimei etape, când va întâlni echipa din Galda.

Miruna MIHANCEA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei