Un nou computer tomograf la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

aa
Spitalului Județean de Urgență Reșița i-a fost livrat ieri noul computer tomograf, aparat ce ar fi trebuit să fie furnizat principalei unități spitalicești județene încă din 2018.
“Pentru că la acea dată, nu a fost disponibilizată suma pentru plata acestui aparat, riscul era ca finanțarea întregului proiect transfrontalier să fie compromisă. Încă din primele zile de la preluarea mandatului, am reluat discuțiile cu furnizorul și am obținut garanții privind livrarea aparatului, ceea ce s-a și întâmplat. Este un proiect care se încheie în februarie 2021 și riscam, repet, să dăm toți banii înapoi, noi și toți partenerii. Avantajul acestui computer tomograf este că pacienții de pe secția Oncologie ai Staționarului 2 nu vor mai fi puși în situația de a fi duși la Staționarul 1 din Govândari pentru acest tip de investigații” a declarat președintele Romeo Dunca.
a
Computerul tomograf (CT), livrat de compania Supermedical, este unul de ultima generație și dispune de un soft special de detectare automată a nodulilor pulmonari, aspect relevant în contextul actual al pandemiei de Covid-19. Dincolo de investigațiile oncologice, pe acest CT se pot mai efectua investigații neurologice, vasculare sau colonoscopii virtuale. Proiectul “România Serbia inițiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră îmbunătățirea diagnosticării și tratamentul tumorilor maligne” face parte din Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia 2014-2020. Este derulat în parteneriat cu Centrul de Sănătate Pozarevac, Serbia (lider de proiect); Ministerul Sănătății al Republicii Serbia şi Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara, ONCOGEN. Bugetul, din proiect, ce revine Spitalului Județean de Urgență Reșița este de circa 2,7 milioane euro.
Sursă foto: radioresița.ro; adrvărul.ro
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Dunca Film Prezinta

  Zilnic in ziare apare Domnul Dunca facand cate ceva, mai pipaie un tomograf, mai merge la spital, mai merge la deponeu, pe cand il vedem si la masa sau in birou va rugam, face-ti un live, non stop 24 din 24 , viata noua pt Lolec si Bolec viata lor minut cu minut , Popa si Dunca ce fac ei cand merg sa isi vada blocul , constructia ilegala de pe Muntele Mic, viitoarea partie de pe semenic pana la Ponton,Si pe Adelin Tuta cu ei un fel de LUTU a lui Becali.

  Raspunde
 2. Habar n-am

  Foarte bine punctat.
  “…apare Domnul Dunca facand cate ceva…”
  Sa retinem verbul apare si apoi important verbul a face. Face ceva.
  Pipaie un tomograf. Unul nou, care poate cu voia domnlui va salva niste vieti. Tomograful in grija celor care il vor folosi pentru a pune un diagnostic corect unor pacienti cu niste afectiuni grave, care inainte erau plimbati cu salvarea pentru ca cineva nu a vrut, nu a stiut, nu a putut sa achizitioneze acest tomograf.
  Cred ca asta era cel mai important. Dar asta trece in plan secund in fata frustarilor din societate.
  Cei de dinainte au stat doar la birou. Ca de vazut nu i-am vazut prin targ, iar legat de ceea ce au facut nu cred sa avem habar.
  Toti acum suntem mai bogati la nivelul judetului cu suma care nu trebuie returnata in cadrul proiectului. Si unde mai pui ca nici partenerii de proiect nu trebuie sa returneze banii ptr ca noi am fost incompetenti.
  Si unde mai punem faptul ca poate partnerii de acum vor colabora si in viitor.
  Dar e greu. Nu putem vedea barna din ochiul nostru pentru ca e a noastra.
  Nimic altceva.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei