Un nou focar de coronavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița

a

Vestea a căzut ca un trăsnet: o asistentă de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița s-a simțit rău, s-a dus la medic, de aici a fost îndrumată către spital pentru testare, iar rezultatul a fost pozitiv. Imediat conducerea căminului a dispus ca toate persoanele cu care a intrat în contact să fie izolate, iar DSP Caraș-Severin a fost chemată să testeze toată suflarea căminului: beneficiari, medici, asistente, îngrijitoare, aparat tehnic, conducere.

Rezultatele finale ale celor peste 200 de teste au venit abia ieri, cu toate că testările s-au făcut la sfârșitul săptămânii trecute. Doar trei asistente și trei beneficiari au fost depistați pozitiv la testul pentru Sars-Cov 2. Cele 3 asistente sunt în izolare la domiciliu după ce au făcut investigațiile necesare la spital, iar cele 3 beneficiare ale centrului sunt internate la Staționarul 3. Niciuna dintre persoanele depistate pozitiv nu are deocamdată simptome. Vă reamintim că în urmă cu mai bine de o lună, un alt focar a izbucnit din cauza acestui virus, adus de o îngrijitoare.

Riscul este mare pentru că există transmitere comunitară, iar legea actuală nu ne permite să izolăm personalul câte două săptămâni alături de bătrânii internați la noi, cu testări la fiecare intrare în schimb“ – a declarat pentru Reper 24, managerul Centrului, Oana Glăvan Cenan.

Din fericire suntem dotați corespunzător cu echipamente, măști, dezinfectanți, materiale sanitare. Am reușit ca în corpul A să facem circuite separate, astfel încât atunci când vor fi externate pacientele din spital să le putem asigura izolarea față de ceilalți beneficiari și să nu există transmitere în interiorul căminului“ a mai precizat Oana Cenan.

Managerul centrului a mai precizat că personalul medical care intră în contact cu pacienții infectați cu noul tip de virus, nu a beneficiat de stimulentul salarial promis de actuala guvernare.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei