Un nou proiect marca Cismăneanțu la Bocșa: autobuze electrice, 8 km de trotuare modernizate și piste de biciclete!

Cismăneanțu

După ce a anunțat că va asfalta 53 de străzi cu peste 10 milioane de euro, proiect semnat și finanațat prin PNDL 2, primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu anunță că nu se va opri prea curând iar Bocșa va suferi transformări profunde în perioada următoare.

Primăria va derula în perioada următoare un proiect ambițios, așa cum îl nominalizează Cismăneanțu, care va dinamiza mobilitatea urbană și care va da o nouă dimensiune transportului urban din Bocșa.

Proiectul, în valoare de 5 milioane de euro, va fi finanțat din fonduri europene, pe Axa 3.2 care vizează „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” și va însemna achiziția a 4 autobuze electrice, stații de încărcare pentru aceste vehicule eco, modernizarea staților de autobuz, construirea unui garaj pentru 6 autobuze. Viitorul garaj, care va avea birouri și locurile rezervate garării și servisării autobuzelor, va fi amplasat în Bocșa, pe strada Dognecei, în locația fostei gospodării. Desigur, odată cu acest proiect care va moderniza total transportul bocșean, va fi implementat și sistemul e-ticketing. E-ticket-ul înseamnă un bilet sub forma unui card electronic folosit pentru transportul public urban sau feroviar. Cardul va fi reîncărcabil şi poate fi personalizat sau nenominal iar reîncărcarea cardurilor va fi posibilă şi online pe site-ul transportatorului.

„Ghidul de finanțare ne-a oferit posibilitatea introducerii unor lucrări de infrastructură, iar aici avem în vedere modernizarea a nu mai puțin de 8 kilometri de trotuare pe strada principală și realizarea de piste pentru bicicliști. Vorbim de un proiect prin care vom reuși să rezolvăm atât partea de infrastructură pietonală, cât și soluționarea transportului în siguranță al bicicliștilor, iar prin aceasta aderarea la statutul de oraș european. Sperăm că numărul incidentelor în care sunt implicați bicicliști și neplăcerile acestora cu șoferii vor fi mult diminuate, dacă nu chiar stopate odată cu implementarea acestui proiect de mobilitate urbană“, a afirmat primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu.

Primăria Bocșa, a fost No. 1 în depunerea proiectelor prin POR Axa3.2!

„Am fost primii care am depus la ADR Vest acest tip de proiecte care vizează promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, o spune cu mândrie

În acest moment, proiectul se află în faza avansată de verificare tehnică, depășind faza de verificare de conformitate. „În această etapă, nu putem cunoaște marca viitoarelor autobuzele electrice, pe care o vom afla după procedura licitație. Condițiile sunt foarte clare în ghidul de achiziție publică și ne dorim calitate în transportul public. Faptul că trecem la această modalitate de transport verde este un plus pentru sănătatea cetățenilor orașului Bocșa și pentru toți cei care trăim aici. Sperăm ca în cel mai scurt timp să obținem și finanțarea prin ADR Vest“, declară Cismăneanțu.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Dabija

  Ai dreaqu bocseni, ei au gasit bani europeni pentru autobuze electrice.
  La Resita cica banii europeni se dau doar pentru tramvai, vai, vai, vai de capul nostru :(

  Raspunde
 2. Lovin

  Bocsa e moarta, astea 2 autobuze pe care le avem , circula cu 5 oameni…. avem nevoie de locuri de munca , nu de modernizare si alte 4 autobuze care sa circule tot goale…. atrageti firme sa deschida aici ceva fabrici , ca au unde. Asta daca nu le-a vandut deja pe toate lu’ bocsan, boul ala de mirel.

  Raspunde
 3. Bine de stiut !

  Si la Resita se depune proiect pentru finantare europeana pe Axa 3.2 pentru a fi achizitionate autobuze si microbuze electrice. Se doreste ca transportul in municipiul Resita peste 4 ani sa fie complet electric !

  Raspunde
 4. zero

  He, he, he… A fost deja reabilitat (adică făcut praf) transportul complet electric, respectiv atât pe axa Văliug-Semenic cât şi pe axa Borlova-Muntele Mic.
  Telescaunele electrice au fost construite de comunişti şi ulterior prăpădite prin renovare capitalistă. Made ghe noi.
  Şi încă se mai doreşte…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei