Un oraș cochet şi atractiv, asta își dorește primarul Popa! „Doar cu un efort comun putem face Reşița frumoasă din nou”!

modelmic

Primarul Reșiței, Ioan Popa  anunța în urmă cu ceva vreme reguli stricte în ceea ce privește amplasarea teraselor în municipiul de pe Bârzava, atât a celor sezoniere, cât și a celor permanente, fiind adoptată deja și o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

Primele rezultate s-au văzut în această vară, atunci când au fost amenajate mai multe terase sezoniere în centrul civic al orașului, toate încadrându-se în anumite linii, de la materialul folosit, la paleta de culori. Schimbări încep să apară și la terasele deja existente de ani de zile în Reșița, cum este cazul terasei restaurantului Rebel, anunță Ioan Popa, care și mulțumește de altfel patronilor localului că se conformează hotărârilor adoptate în Consiliul Local. În același timp, edilul subliniază că este nevoie de un efort conjugat, al autorităților și cetățenilor, pentru a transforma municipiul de pe Bârzava într-un oraș atrăgător.

Ce înseamnă un oraş cochet şi atractiv? Fiecare dintre noi are, cu siguranță, propria viziune asupra orașului în care îi face plăcere să trăiască. Eu aş spune curățenie, aer curat, locuri de recreere pentru toate vârstele, oameni responsabili şi implicați. În aceeași categorie se încadrează şi regulamentul de desfăşurare al teraselor, adoptat anul acesta. Deşi inițial a creat nemulțumiri, mă bucur că, într-un final, deținătorii unor astfel de afaceri au înțeles că este şi în avantajul lor ca terasele pe care le gestionează să fie reglementate chiar şi estetic. Îi mulțumesc dnei Adriana Găman care a început deja demersurile pentru modificarea terasei restaurantului #rebel şi îi asigur pe toți cei care trebuie să se conformeze noului regulament de tot sprijinul meu. Doar cu un efort în comun putem face Reşița frumoasă din nou”, explică Popa.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea unui regulament mai strict în amplasarea teraselor în Reșița a fost inițiat de primarul Ioan Popa, nemulțumit de modul haotic în care terasele își desfășurau activitatea. De exemplu, autoritățile locale au constatat în nenumărate rânduri faptul că există terase al căror aspect este necorespunzător, care sunt degradate, unele ocupând chiar nejustificat trotuarele sau zona verde din jur, cu mobilier urban, ambalaje sau improvizații inestetice. Mai mult, au fost nenumărate cazuri în care amplasamentul acestor terase a blocat circulația pietonală, parcările și a deteriorat zonele verzi învecinate.

Karina TINCUL

Stiri similare

5 Comentarii

 1. zero

  „… deținătorii … de afaceri … au înțeles … avantajul lor … să se conformeze … efort în comun(ism) …”, explică Popa.
  – Alternativă autentic “liberală”:
  Sus pe deal e-o casă,
  Mâine va fi … rasă.

  Raspunde
  1. Opinia Publica

   Daca contravine regulilor sa fie rasa. Sa fim seriosi o gramada de terase cu locuri ocupate la o treime manaca constant trotuarul si asa gatuit la jumatate de pistele de biciclete. S-a dus perioada aceea in care fiecare construia/amplasa dupa cum il duce capul.

  2. zero

   Depinde…
   Prin ’89 i s-a mai căşunat cuiva că Timişoara contravine “regulilor” şi deci să fie rasă… Însă tot acela a fost ras (şi nu pe cap).

 2. John

  Popica, parca spuneai prin primavara ca din toamna executi terasa lui Barbutzaa de la Victoria, cea de pe pista de biciclete…dar se pare ca i numai gargara ieftina…pacat ….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei