Un pas înapoi, cu fruntea sus! „Mi-am îndeplinit misiunea“ – afirmă doctorul Romeo Dumitrescu

a

În cursul zilei de astăzi dr Romeo Dumitrescu, director interimar al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și-a depus mandatul în fața prefectului Cristian Gâfu. „Eu am fost numit în acest post ca să salvez vieți și exact asta am făcut, iar rezultatele vorbesc de la sine“ – afirmă dr Dumitrescu.

Chiar dacă primise din partea Ministerului Sănătății un cec în alb, o prelungire de 45 de zile, directorul DSP a hotărât să facă un pas în spate, considerând misiunea pentru care a fost numit încheiată: „Predau acest mandat cu rezultate notabile.L La această oră mai avem în județ 15 persoane internate, 10 la Caransebeș și 5 la Reșița, toate având două teste consecutive negative la Covid-19. În aceste zile se vor recolta din nou probe și dacă și acestea se vor dovedi negative, cei care nu suferă de alte complicații, vor putea părăsi unitățile sanitare vindecați de acest virus“.

De asemenea Dr Romeo Dumitrescu a făcut și un bilanț al acestei luni în care a condus Direcția de Sănătate Publică: „Pandemia în Caraș-Severin a însemnat următorul lucru: 110 persoane depistate pozitiv la noul coronavirus, după ce s-au efectuat 1210 teste în urma unor examene epidemiologice complexe, aproape asociat cu cele clinice, am avut 4,890 de persoane izolate la domiciliu, 2871 de carantinați în instituțiile puse la dispoziție de stat. Toate aceste mii de oameni au plecat acasă fără nicio sechelă, fără nicio îmbolnăvire, iar despre cele 110 persoane infectate de la începutul pandemiei, pot să vă spun că suntem în a 6-a zi de când numărul acestora a rămas neschimbat. Aceste statistici ne arată foarte, foarte clar unde ne situăm. Practic, la noi au fost 6 decedați, din care unul la Timișoara. Dacă e să iau mandatul meu strict, au decedat doar 3 persoane, din care o doamnă de la Măureni care s-a dovedit ulterior că nu a avut nicio infecție cu coronavirus“.

La finalul acestui scurt mandat vreau să apreciez buna colaborare cu prefectul acestui județ și zi și noapte și nu mă așteptam să fie un om atât de elegant, atât de educat, cu o purtare aleasă, care înțelege ce înseamnă valoarea, nu doar în cazul meu ci a întregii echipe care și-a format-o în jurul său ca să lovească în această situație cruntă, a reușit foarte bine să ne omogenizeze. Eu mă despart de situația aceasta pentru că ea s-a încheiat. Aceasta a fost misiunea mea și eu pot să spun acum: misiune îndeplinită“.

Decizia de numire a unui succesor va fi luată astăzi sau cel mai târziu marți, a mai precizat dr Romeo Dumitrescu.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

5 Comentarii

 1. nely

  Era clar ca si pe el il schimba. Ca la footbal: cand te confirma patronul in functia de antrenor a doua zi esti liber.Romaneste. Dar o sa vina un epidemiolog de renume mondial, mai tare ca Virgil Musta. Are cunostinte medicale nebanuite, este doctor in stiinte medicale. Oare stie ce inseamna D.S.P.? Sa vedem pe cine mai schimba Gafu. Poate umbla si pe la CJAS.
  dr.Dumitrescu a fost mai destept ca voi, si-a dat demisia nu l-ati umilit voi cu demiterea. Oricum se pare ca la alegeri va duce-ti dracului.

  Raspunde
  1. zero

   Tocmai de asta, graţie pretextului Covid, nu vor organiza alegeri prea curând sau vor înlocui listele de susţinători cu “taxe judiciare de timbru”.
   Oricum se vor duce dracului (caruia îi aparţin) dar merită şi puţin “ajutor” public :)

 2. alina

  dl.doctor in sfarsit ti a crapat obrazul…sau mai bine zis mai ai si obraz…… si ti ai reparat greseala facuta….rusineeeee…te poti acum pensiona…nu mai sta…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei