Un primar din Caraș-Severin asfaltează 53 de străzi prin PNDL 2, cu 10 milioane de euro! Și nu e membru PSD!

Cismaneantu proiect 10 mil euro

Se poate spune că primarul Eugen Cismăneanțu a dat lovitura care-i va asigura cel de-al treilea mandat! 53 de străzi din orașul Bocșa vor fi asfaltate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, un proiect semnat cu Ministerul Dezvoltării pentru care Cismăneanțu s-a zbătut și care constituie unul dintre cele mai consistente proiecte de infrastructură de care se poate bucura o comunitate urbană din România!

Am dialogat cu primarul „campion” de la Bocșa despre semnificația acestui mega-proiect, Cismăneanțu, aflat la al doilea mandat în această funcție, considerând că adevărata politică ar trebui centrată pe nevoile de zi cu zi ale cetățeanului.

„Ne-am concentrat atenția pe scrierea de proiecte pentru dezvoltarea orașului și pentru a obține cât mai multe fonduri cu scopul de a readuce orașul Bocșa, acolo unde a fost odată. Derulăm o serie de proiecte, unele dintre acestea pentru care am obținut deja finanțări și se află în diverse etape ale procedurilor iar altele pentru care ne-am concentrat pentru accesarea de fonduri europene, dat fiind fapul că ghidurile au fost blocate sau mult întârziate. Iar acolo unde am putut aplica și am fost eligibili ca oraș, atât eu, cât și echipa din primăria Bocșa ne-am străduit să ne facem cât mai bine temele”.

53 de străzi vor fi asfaltate în Bocșa! Cel mai mare proiect de asfaltare din Bocșa, în ultimele 3 Decenii!

Orașul Bocșa a beneficiat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2 de cel mai mare proiect de care beneficiază un oraș din România. Este cel mai mare proiect de asflatări pe care orașul l-a avut din perioada post-decembristă! Cartierele Vasiova, Bocșa Montană, Măgura, în fapt aproximativ 85% – 90% din totalul străzilor care aveau nevoie de reabilitare în orașul Bocșa, vor fi asfaltate. Un proiect benefic pentru orașul Bocșa. Ne aflăm în faza de achiziție a firmei de consultanță, urmând ca după finalizarea acestei proceduri să scoatem la licitație partea de proiectare. Este o muncă asiduă pe care o ducem, datorită fapului că legislația achizițiilor publice este una extrem de stufoasă și nu știi astăzi, dacă mâine este valabil ceea ce ai realizat ieri. Pe de altă parte, procedurile sunt greoaie și trebuie să avem în vedere și contestațiile care ar putea crea sincope.

Este imposibil să dau o dată certă de începere a execuției acestor lucrări. Totuși estimez și sper ca în primăvara anului viitor, bocșenii să fie martorii demarării efective a lucrărilor de asfaltare”, a transmis primarul orașului Bocșa.

Tototdată, Cismăneanțu speră ca societatea care se ocupă de proiectul canalizării din județ, ca de altfel și în orașul Bocșa, operatorul Aquacaraș, după cum a obișnuit în trecut, să nu furnizeze alte surprize după finalizarea asfaltărilor de anvergură care vor avea loc.

„Rog cetățenii să înțeleagă că nu putem aștepta la nesfârșit Aquacaraș să tărăgăneze lucrările pe care s-a angajat să le ducă la bun sfârșit, pentru că, la rândul nostru avem de respectat niște termene impuse de către finanțatorii noștri. În fapt problemele nu sunt la Aquacaraș, ci la constructorul care se ocupă de canalizarea nouă la Bocșa. S-au deblocat finanțările pentru Aquacaraș, dar nici astăzi nu am văzut vreun utilaj al constructorului prin Bocșa!  Și mă refer la Aquacaraș pentru că este singura entitate care poate penaliza constructorul, conform legii. Iar dacă nici de această dată nu își respectă termenele, nu vor mai primi aviz. După ce am asfaltat străzile, le spun la revedere celor de la Aquacaraș!”, a avertizat primarul Cismăneanțu.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Tiberiu marcu

    Toate bune si frumoase, bravo primarului, sa speram ce se promite se face. Sper ca nu se asfalteaza si dupa aceea se face canalizarea, orice este posibil in Romania.Raportat la curatenie cred si este parerea mea Bocsa este pe ultimul loc, nu la orase ci localitati din tara.Nu este vina primarului deoarece nu el face mizerie, ci locuitori mai ales vreo trei cartiere.Cum se face si se poate dar nu se vrea tot primarul este care poate lua la intrebari indirect cetatenii.Cum ? Cu ce are la dispozitie . Adica acele persoane care pot amenda cetatenii care fac mizerie.Dar nu am auzit sa se fi dat amenzi pentru asa ceva.Poate aducem jandarmi cu toata dotarea lor poate ei au curajul sa se ocupe de aplicarea legii, sau declaram starea de urgenta sau necesitate ca si la revolutie.Atunci la revolutie fiind vid de putere , sa putut mai bine ca si acum sa se conduca si sa se mentina ordinea publica si mai ales curatenia si stiti bine doar cu Garzile patriotice.Din cauza curateniei d-le primar nu cred ca vedeti al treilea mandat .Cand vad anumite cladiri care arata exact ca si in Siria , lumea numai vede asfaltul ci mizeria care persista , domnule primar la sedintele de Consiliul a-ti pus o singura intrebare celor de la Politie ,adica cea nationala si locala ,cate amenzi a-ti dat domnilor ?Alegerile bat la usa ,maine , poimaine , ganditi un pic, omul se uita la strazi asfaltate si va felicita, dar la curatenie O barat.Va doresc succes , dar meditati putin , eu nu va condamn ci va atrag atentia : ,,aveti grija ,, .Viitor curat.

    Raspunde
    1. Ela

      Bocsa este unul dintre cele mai mizerabile orase din Romania, inainte de asfaltare eu zic sa faceti o deratizare si curatenie ca e jale.Asistati sociali sunt plini in oras dar la facut curatenie nu-i svoate primarul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei