Un vultur pleșuv sur, specie dispărută din România, semnalat în Parcul Natural Porțile de Fier!

modelmic

Un vulturul pleșuv sur, specie dispărută din România în perioada interbelică, a fost semnalat zilele trecute în Parcul Natural Porțile de Fier. Pasărea a fost inclusiv pozată de fotograful parcului, pozele fiind publicate de Regia Națională de Pădurilor.

Vulturul pleșuv sur, o prezență extrem de rară în România, a fost surprins de colega noastră Balasoiu Amalia Raluca în Parcul Natural Porțile de Fier, prezența păsării fiind semnalată biologului parcului de către domnul Adrian Brăgaru.

Specia a dispărut din România în perioada interbelică, prezența în țara noastră fiind foarte rară, în tranzit”, sunt explicațiile care însoțesc fotografiile.

Conform celor de la Romsilva, vulturul pleșuv sur este o specie caracteristică zonelor montane, împădurite. Lungimea corpului este de aproximativ un metru, iar anvergura aripilor poate depăși 2,5 metri. Capul este alb, restul corpului fiind brun și gălbui spre roșcat. În captivitate poate trăi și 40 de ani. Vulturul pleșuv sur are habitatul în special în zonele din sudul Europei, specialiștii estimând o populație continentală de aproximativ 20.000 de perechi. Se hrănește cu insecte mari, melci și, în special, cu leșuri ale animalelor.

Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice. Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.

 

32072847_2073840812836141_5180352637744185344_o

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei