Undă verde de la Comisia Europeană! Proiectul pentru modernizarea infrastructurii de apă din Caraş-Severin continuă!

modelmic

Veste bună pentru Aquacaraș: Comisia Europeană a aprobat fazarea proiectului pentru modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Caraş-Severin, 20 de milioane de euro urmând să fie alocate din Fondul de coeziune pentru continuarea lucrărilor. 

Proiectul prevede reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Oraviţa, Anina şi Băile Herculane. Îmbunătăţirile vor asigura calitatea apei potabile şi epurarea apelor uzate la standarde europene”, a explicat Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională.

Potrivit unui comunicat  al CE, prin modernizarea structurii de apă şi apă uzată „va creşte gradul de protecţie a mediului înconjurător, deoarece toate apele uzate din gospodării şi companii vor fi tratate înainte de deversare”.

Proiectele fazate sunt proiectele care nu a fost finalizate pe cadrul financiar anterior şi, la solicitarea statutul membru, Comisia Europeană acceptă o derogarea, astfel încât acestea pot continua pe noul cadru financiar. În urma etapizării, investiţia începută în perioada de programare 2007–2013 va putea fi finalizată în actuala perioadă de programare.

Proiectul ce prevede reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare în județul Caraș-Severin s-a lovit de nenumărate piedici, în multe orașe lucrările fiind oprite de o bună perioadă.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei