Undă verde pentru „Scena ca o Stradă”! Reșița va avea festival internațional de teatru!

modelmic

Succesul răsunător al primei ediții a festivalului de teatru Scena ca o Stradă, i-a făcut pe organizatori să se gândească la transformarea acestuia într-o tradiție artistică, prin care numele Reșiței să ajungă pe buzele celor mai înalte scene din țară și străinătate.

Consiliul Județean a fost cel care a dat undă verde pentru începerea pregătirilor pentru cea de-a doua ediție, care se anunță mult mai încărcată artistic și cultural. Trupe mari de teatru și-au anunțat deja intenția de a participa încă din luna februarie și tocmai de aceea, conducerea Teatrului de Vest a decis ca la cea de-a doua ediție festivalul să dureze zece zile.

„Am primit un răspuns pozitiv din partea Consiliului Județean la inițiativa noastră de a duce mai departe festivalul Scena ca o Stradă. Prima ediție a acestui festival s-a bucurat de o deosebită notorietate și încă din luna februarie, după încheierea festivalului, am primit o mulțime de solicitări de la teatre mari din țară și străinătate care vor să participe la cea de-a doua ediție.

Pot garanta spectatorilor că avem undă verde pentru cea de-a doua ediție a festivalului. Anul acesta evenimentul va dura zece zile, cu trei mai mult decât prima ediție pentru că sunt foarte multe teatre mari, consacrate, care vor să participe”, explică Dan Mirea, din partea Teatrului de Vest din Reșița.

Și anul acesta festivalul va avea loc tot în luna februarie pentru organizatorii vor ca această lună să rămână un reper pentru teatrele din țară și străinătate cu privire la organizarea festivalului reșițean.

Mai mult decât atât, ediția din 2016 va transforma Scena ca o Stradă într-un festival internațional, trupe consacrate din Europa anunțându-și deja intenția de a participa.

„Anul acesta încercăm timid, dar cu pași mari, să facem din acest festival unul internațional. La cea de-a doua ediție din 2016 și-au anunțat deja prezența trupe din Viena, Varșovia, și chiar trupe italienești”, a mai adăugat Dan Mirea.

 

Stagiunea 2015-2016 îi așteaptă pe reșițeni cu spectacole inedite!

 

Noua stagiune de spectacole va începe în această seară, când pe scena Teatrului de Vest din Reșița va ajunge piesa Pinocchio, un spectacol puternic care se adresează atât copiilor, cât și adulților.

Săptămâna viitoare începe cu un alt spectacol, Amalia respiră adânc, o mono-dramă de o sensibilitate aparte pe care Teatrul de Vest a dorit să o pună în scenă pentru că există foarte multe festivaluri naționale care caută și așteaptă astfel de spectacole.

De asemenea, de la jumătatea lunii octombrie va fi pusă în scenă piesa Joc dublu, în care vor fi văzuți aproape toți actorii reșițeni.

„În luna noiembrie, în proporție de 90 la sută am rezolvat cu Gelu Badea, cel ce a regizat spectacolul Hamlet, pus în scenă în cadrul festivalului Scena ca o Stradă. Am reușit să stabilim venirea sa aici unde se vor stabili opțiunile repertoriale. Dânsul este foarte pretențios și vrea un casting profesionist pentru a alege cei mai buni actori care să joace în această piesă”, a menționat Dan Mirea.

 

Alexandra JURCA

 

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Grigorie Eleonora

    Felicitari pentru implicarea si devotamentul domnului Dan Mirea.Sunt mandra ca este bocsan .Succes in stagiunea care abia a inceput, sala plina si aplauze prelungi !

    Raspunde
  2. violeta

    In primul rand este: Amalia respiră adânc/În al doilea, cineva își bate joc de cuvântul -profesinalism-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei