Unii directori de școli din Caransebeș îl dezamăgesc pe Borcean! „Și eu am condus o școală, dar nu am cerut ajutor Primăriei”

modelmic+editorial

În cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Local Caransebeş, conducerea Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare le-a prezentat aleşilor municipali o informare privind lucrările pe care angajaţii instituţiei le-au efectuat în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului începând din luna ianuarie a acestui an.

 

Având în vedere că până la începerea noului an şcolar a mai rămas doar puţin timp, după şedinţă, primarul Felix Borcean a vorbit şi el despre situaţia actuală a instituţiilor de învăţământ.

„Una dintre unităţile şcolare care ne-a creat dificultăţi în cursul anului şcolar trecut, dar ne va pune şi în anul care urmează, este Colegiul Naţional C.D. Loga unde, pe lângă amenajarea interioară, adică finalizarea proiectului pe care am reuşit să-l ducem la bun sfârşit, mai există şi curtea interioară, pe care ne-am propus să o terminăm cât mai repede, astfel încât festivitatea de deschidere a noului an şcolar să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii. De asemenea, în acest moment se lucrează la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2, pentru amenajarea unor clase şi, tot aici, se vor efectua reparaţii capitale la acoperişul Corpului vechi”.

Edilul a menționat și că îl nemulțumesc discrepanțele care există în modul în care sunt managariate şcolile din municipiu.

„Şi eu am fost director de şcoală şi, deşi aveam toate pârghiile pentru a solicita fonduri de la Primărie, în foarte puţine situaţii am apelat la ajutorul administraţiei locale şi am încercat să ne gospodărim din puţinul sau multul pe care îl aveam la dispoziţie la vremea respectivă.

În afară de renovarea faţadei, care era imperios necesară în momentul acela, deoarece sărbătoream Centenarul liceului, toate lucrările pe care le-am efectuat, inclusiv pavelarea curţii interioare, au fost făcute din fonduri proprii, pentru că multe dintre unităţile de învăţământ din Caransebeş, în special cele liceale, au un buget propriu, realizat din «autofinanţate», cum ar fi închirieri pentru alte forme de învăţământ, alte forme de şcolarizare, dar şi comerţ în interiorul şcolii. Am dat exemplu pozitiv Liceul Tehnologic «Decebal», din cartierul Pipirig, care, printr-un management eficient, reuşeşte, fără a solicita bani Primăriei Caransebeş, să menţină buna funcţionare a acestei unităţi.

Situaţia diferă la alte unităţi, şi aici am făcut referire la Liceul Tehnologic «Dacia», care solicită Primăriei, printr-o Adresă, o listă extrem de lungă, începând de la WC-uri, chiuvete, uşi, clanţe, şi terminând cu amenajarea unor clase, zugrăveli sau reparaţii la acoperiş, punându-ne în imposibilitatea de a realiza aceste lucrări într-un termen foarte scurt, având în vedere că pe raza municipiului Caransebeş sunt şi alte unităţi de învăţământ cu probleme mai stringente decât cele semnalate de ei.

Chiar dacă este condusă de unul dintre adversarii noştri, nici această unitate de învăţământ nu va rămâne în afara atenţiei noastre şi i-am promis domnului director că în următoarele săptămâni ne vom ocupa şi de reparaţiile pe care le-a solicitat, în măsura în care timpul şi resursele umane ne vor permite”, a adăugat edilul municipiului Caransebeş.

 

 

Cosmin VLAD

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei