Universitatea de Vest din Timișoara își deschide un centru de admitere la Reșița

uvt

Peste 3.500 de locuri fără taxă au fost repartizate pentru anul universitar 2020-2021, Universității de Vest din Timișoara. Cărășenii interesați să își urmeze studiile la una din cele 11 facultăți din cadrul UVT, trebuie să știe că universitatea își va deschide centre de admitere în mai multe locații din vestul țării, inclusiv la Reșița.

UVT este prima universitate din țară care a integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, începând de la pre-înscrierea candidaților, care a fost deschisă încă din luna mai, pe platforma https://admitere.uvt.ro/. Pe lângă platforma de admitere online, le facilităm viitorilor studenți asistarea completării formularului de înscriere, certificarea conform cu originalul a documentelor necesare pentru procesul de admitere și, de asemenea, preluarea diplomei de Bacalaureat în original, pentru studenții confirmați pe un loc finanțat public. În prima etapă, între 8 și 11 iulie, reprezentanții UVT se vor afla în orașele reședință de județ din bazinul nostru regional, pentru facilitarea unei înscrieri rapide”, declară rectorul universității, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Locațiile în care se vor organiza centrele de admitere se află în sediile UVT din Timișoara, dar și în șapte licee din municipiile județelor din regiune, la adresele:

  • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;
  • Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
  • Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea – Calea Armatei Române nr. 1A;
  • Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
  • Colegiul Național „Decebal” Deva – str. 1 Decembrie 1918 nr. 22 (intrarea de pe str. Andrei Șaguna)
  • Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin – str. Crișan nr. 50;
  • Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – str. 1 Decembrie 1918 nr. 25.

Pentru prima etapă a admiterii, centrele județene vor fi deschise în perioada 8-11 iulie 2020, în intervalul orar 09:00 -16:00 (miercuri, joi, vineri), respectiv 09:00 – 14:00 (sâmbătă).

Conform reprezentanților UVT, în cadrul acestor centre județene de admitere, operatorii Universității le vor facilita candidaților, în condiții depline de siguranță și igienă, respectând toate normele de sănătate publică, realizarea operațiilor asociate admiterii online, respectiv:

  • Completarea asistată a formularul de înscriere de pe platforma digitală de admitere;
  • Certificarea conform cu originalul a documentelor necesare pentru procesul de admitere, prin prezentarea originalelor acestora și scanarea lor de către reprezentantul UVT;
  • Predarea diplomei de Bacalaureat în original, în cazul candidaților care vor ocupa un loc finanțat de la bugetul de stat.

În acest an, întregul proces al admiterii se desfășoară online, iar ulterior, pentru dobândirea calității de student, în cazul celor care își confirmă locul obținut, toți studenții înmatriculați în această sesiune de admitere vor prezenta în original (sau copie legalizată), la punctele de preluare organizate de UVT, documentele încărcate pe platforma de admitere, în vederea certificării lor conform cu originalul de către operatorii UVT, până cel târziu la începutul anului universitar 2020-2021.

Oferta UVT, prin cele 11 facultăți, cuprinde 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii. Toate sunt prezentate în detaliu pe platforma https://admitere.uvt.ro/programe-studii/.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei