Universitatea de Vest din Timișoara se extinde, în cadrul unui proiect în valoare de 4 milioane de euro!

 

modelmic

Peste 1.000 de studenți ai Universității de Vest din Timișoara se vor bucura de infrastructura de educație extinsă și de dotări moderne. Nu mai puțin de 4 milioane de euro vor fi investite în extinderea și dotarea a două dintre facultățile unității de învățământ superior din municipiul de pe Bega. Contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere spații de învățământ existente pentru Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru” a fost semnat astăzi de reprezentanții universității și cei ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. 

02_Semnare contract_ADR si UVT_19.02.2019

Cele două facultăți ale Universității de Vest vor beneficia de noi spații de învățământ, prin construirea unor noi corpuri de clădire în zona Oituz. Investiția cuprinde extinderea infrastructurii educaționale pentru Facultatea de Arte și Design (construcție D+P, 1.105,10 mp suprafață utilă) și pentru Facultatea de Muzică și Teatru (construcție D+P+Mez+1E, 4.544 mp suprafață utilă) – realizarea de spații expoziționale și de creație, ateliere și laboratoare, săli de curs, o sală multimedia etc. Este prevăzută, de asemenea, dotarea cu echipamente didactice specifice.

Este practic și un proiect de regenerare urbană. Acea zonă, Oituz, este într-o reașezare din punct de vedere al dezvoltării urbane. În cadrul Programului Operațional Regional, Axa 10 este o axă dedicată universităților. În general, educația a fost suprascrisă cu proiecte, a fost suprascrisă cu peste 500% față de valoarea alocată. Ne dorim să găsim resurse pentru a finanța toate proiectele. Îmi doresc ca în curând să ne și bucurăm de aceste edificii”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Valoarea totală a proiectului este de 19.006.358,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 18.377.317,88 lei. Perioada de implementare este de 46 de luni.

2Extindere UVT[1] 3Extindere UVT

 

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei