Unul dintre cele mai dotate campusuri din Caraș-Severin, pregătit să-și primească elevii în cele mai bune condiții

campusuri

Una dintre cele mai consistente investiții  în infrastructura din învățământul liceal din Oravița, Campusul Școlar de la Liceul „Mihai Novac”, a ajuns la final, iar clădirile cu dotări după standarde de înaltă calitate sunt pregătite să-și primească viitorii elevi din orașul din Valea Carașului, dar și din zona limitrofă.

Cele peste 20 de milioane de lei investite în Campusul Școlar de la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița, din fonduri europene nerambursabile, au generat o instituție modernă de învățământ cu dotări și clădiri ce vor fi puse la dispoziția celor care fac naveta din comunele limitrofe Oraviței. Ultimele investiții au fost făcute de către Primăria Oravița în această vară, peste 100 de mii de lei fiind alocați pentru dotarea internatului, a sălii de mese, clubului și sălilor de meditație. De asemenea, au fost dotate și garsonierele pentru cadrele didactice ce nu domiciliază în oraș. Astfel, peste 100 de elevi și cadre didactice vor beneficia de servicii de calitate, conform standardelor unei instituții moderne de învățământ.

Am investit în educația copiilor și în clădiri în care să poată desfășura activitățile în condiții cât mai normale. Noi am renovat grădinițe, școli, dar campusul acesta a fost un proiect destul de mare pentru care a trebuit să accesăm fonduri europene, care au fost singura noastră sursă pentru a finaliza investiția, pentru că pe fonduri guvernamentale nu s-a reușit, având în vedere că acest proiect a fost început în 2008 dar a fost oprită finanțarea și automat și lucrările.”, explică primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Citește și: 20.000.000 de lei, investiți în educație! Campus preuniversitar, inaugurat la Oravița!

Așadar, din acest semestru, vor fi demarate procedurile pentru a deschide internatul pentru elevii din cele două licee oravițene care fac naveta.

Campusul nostru școlar este gata de utilizare. Aceasta înseamnă că din acest an școlar vom putea primi în internatul școlar 98 de elevi liceeni din cadrul celor două licee orăvițene. În fiecare din cele 24 de camere există 4 paturi cu saltele, 4 dulapuri pentru haine, toaletă cu chiuvetă și cameră pentru duș. Cazarea este gratis. Se va putea servi și masa în incinta cantinei dotate cu mese și scaune pentru 100 de persoane simultan.”, a declarat, pentru Reper24, directorul instituției de învățământ, profesor Daniel Ionuț Bogdan.

Elevii care doresc să locuiască la internatul liceului trebuie să facă o solicitare la secretariatul instituției, urmând ca după finalizarea înscrierilor, conducerea instituției să facă demersurile necesare pentru a angaja personal calificat pentru funcționalitatea serviciilor ce urmează a fi oferite elevilor. Una dintre acestea fiind și servirea a două mese pe zi, la un preț rezonabil.

Masa va fi la un preț acceptabil. Undeva la 20-30 de lei, două mese. De asemenea, există sala de club pentru elevi,  unde vor putea învăța și socializa. Vor putea experimenta cea mai frumoasă viață după mine și anume,  viața de căminist!”, este indemnul directorului Daniel Ionuț Bogdan.

Tot în cadrul acestui proiect, din acest an școlar, elevii de la Mihai Novac beneficiază de un corp de clădire nou, precum și o sală de sport de capacitate mare, dotată corespunzător.

 

Diana RADU

Stiri similare

2 Comentarii

  1. S.S -i r u

    Ce frumos , ce superb,e ceva normal,firesc asa ar trebui sa arate tot timpul o scoala,pacat ca firescul la noi Este raritate,,frumoasa,superba”

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei