Primarul Ioan Popa se dezice de deciziile Biroului Permanent al PNL condus de Marcel Vela!

 

modelmic

UPDATE: Biroul Permanent Municipal PNL Reșița s-a reunit de urgență în aceasta seară, luând act de demisia președintelui acestui birou, primarul Ioan Popa, din toate funcțiile și calitățile deținute în cadrul BPJ PNL Caraș-Severin. Membrii BPM PNL Reșița au luat în unanimitate decizia de susținere a liderului lor Ioan Popa. De asemenea, doi din acești membri care fac parte și din Biroul Permanent Județean al PNL au decis sa renunțe la funcțiile de vicepreședinți deținute în acest for. Este vorba de viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica și de Viorel Lolea, în vreme ce un alt liberal, Viorel Bașag, a renunțat la funcția de președinte interimar al Organizației Oamenilor de Afaceri PNL Caraș-Severin. La ședința Biroului Partidului Național Liberal reșițean nu a luat parte prim vicepreședintele Jaro Marșalic.

Ca urmare a deciziei luate de președintele PNL Reșița, Ioan Popa, de a demisiona din funcția de Prim-vicepreședinte BPJ PNL Caraș Severin,  organizația municipală PNL s-a întrunit în această seară într-o ședință de urgență pentru a analiza situația creată la nivelul partidului.

Ședința a fost condusă de viceprimarul municipiului Reșița, Adrian Dacica și au fost luate câteva decizii:

Poziția președintelui Ioan Popa față de ultimele evenimente din interiorul PNL Caraș Severin este una corectă, ca atare, am luat decizia să îl urmez, înaintând spre BPJ și demisia mea din funcțiile deținute în forul de conducere județean. Consider că o parte din BPJ PNL Caraș Severin face un joc periculos pentru filială, dizolvând birouri locale și excluzând primari din forurile de conducere ale partidului fără dezbateri serioase pe subiect”, a afirmat Prim-vicepreședintele PNL Reșița, Adrian Dacica.
Și-au mai înaintat demisiile din BPJ Caraș Severin Viorel Bașag – președintele Oamenilor de Afaceri PNL Caraș Severin și Viorel Lolea – membru BPJ.
Ședința s-a desfășurat conform statutului, fiind prezenți 24 de membri din 31, după cum se arată în comunicatul liberalilor reșițeni.

Dacica

 

 UPDATE 2: Nici de la Băile Herculane, semnalele nu sunt încurajatoare pentru senatorul Marcel Vela. Consilierul local liberal din Băile Herculane Doru Coșei și vicepreședinte al organizației PNL Băile Herculane, a ținut să își exprime punctul său de vedere, în legătură cu recentele evenimente petrecute în interiorul PNL-ului din județ și recenta demisie a prim-vicepreședintelui Ioan Popa.

Citește și Doru Coșei, vicepreședinte PNL Băile Herculane: „Decizia primarului Popa e pripită, dar îndreptățită!”

…………………….

Rămâne președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela fără sprijin politic din partea celor mai importanți primari din Caraș-Severin?

Evenimentele se țin lanț în cadrul PNL Caraș-Severin, ca urmare a recentelor decizii luate de Biroul Permanent Județean PNL Caraș-Severin. Se pare că decizia dizolvării Biroului Permanent Local PNL Caransebeș și prin aceasta demiterea din funcția de președinte a primarului în funcție a Caransebeșului, Felix Borcean, a produs multă rumoare în rândul mai multor lideri liberali din județ.

După ieșirea publică a primarului de Moldova Nouă și președinte PNL Moldova Nouă, Adrian Torma, a liderului grupului liberal din cadrul consiliului local Reșița, Hadrian Popescu, cea mai importantă voce a organizației județene care își exprimă nemultumirea față de BPJ PNL, este cea a primarului municipiului reședință de județ, Ioan Popa.

Primarul Popa și-a anunțat astăzi public demisia din funcția de prim-vicepreședinte a organizației PNL Caraș-Severin.

Despre decizia pe care a luat-o astăzi primarul Ioan Popa declară:

La momentul alegerii unui nou președinte al PNL la nivel național, am fost singurul din cei 24 de membrii ai Biroului Permanent Județean PNL Caraș-Severin, care am votat pentru ca organizația sa-l susțină pe Ludovic Orban. Decizia celorlalți 23 de membrii a BPJ a fost de a-l susține pe Cristian Bușoi, care așa cum știți a pierdut în fața lui Orban alegerile pentru funcția de președinte.

Recent, Biroul Permanent Județean Caraș-Severin a luat o altă decizie controversată prin vot la vedere, aceea de excludere din BPJ PNL a primarului municipiului Caransebeș, Felix Borcean. Încă odată a existat un singur vot împotriva acestei decizii a liberalului caransebeșean Traian Smultea, ceilalți 23 de membrii ai BPJ votând la vedere.

Pentru că nu cred în cadrul unui partid liberal în aceste majorități zdrobitoare, îmi prezint demisia din funcția de prim-vicepreședinte al BPJ PNL Caraș-Severin.”

După primarii Felix Borcean și Adrian Torma, Ioan Popa este cel mai important primar care își exprimă dezacordul cu recentele decizii ale BPJ PNL Caraș-Severin.

De remarcat este faptul că cei trei primari administrează peste jumătate din populația județului Caraș-Severin.

Mai jos lecturați integral comunicatul semnat de primarul Ioan Popa.

Comunicat PNL

Sergiu TABAN

Stiri similare

5 Comentarii

 1. GEORGE

  De remarcat cate au facut ei pt orasele unde sunt primari, Popa, Borcean si Torma.
  Sper sa aveti cadidati cu teme facute, la alegerile urmatoare d-le Vela.
  Popa e un lup singuratic

  Raspunde
  1. Rică , acel Rică

   S-a trezit cam târziu Vela . PNL este astăzi un partid popular nu mai are nimic cu PNL -ul istoric , un partid de valutiști , un partid plin de ipocrizie si de oameni cu interese mici , imediate . Oricum unii din demisionarii menționați sunt mutați la USR . Va fi o muncă grea si până la urmă făcută doar pentru partid si probabil cetățenii județului deoarece nu cred ca Vela ar mai avea nevoie sa dovedească ceva în politica cărășeană …. poate doar să-și spele greșelile facute față de reșițeni .

 2. zero

  primarul Ioan Popa declară: “…excludere din BPJ PNL a primarului municipiului Caransebeș, Felix Borcean. Încă odată a existat un singur vot împotriva acestei decizii a liberalului caransebeșean Traian Smultea, ceilalti 23 de membrii ai BPJ votând la vedere.”
  Eeh … acel singur vot în BPJ (împotriva excluderii lui Felix) nu era al lui tăiţelu’, carele, aflat printre ceilalţi 23 de membrii … tra-la-la … bla-bla-bla.
  Pretinde cumva că ar fi demisionat din “fruncea” BPJ înainte de vot? :)
  Cât despre Vela de la Armeniş …

  Raspunde
 3. zero

  P.S. “Comunicatul” de preşedinte nu are dată şi număr de înregistrare (la penele Reşiţa) iar semnătura sa ocupă (minimum) un sfert de pagină. Ca şi celelalte “acte” întocmite…
  Acum, nu îi mai pune pe alţii să semneze. Democrat :)
  Spre deosebire de Vela, autocrat, care îi pune pe alţii să voteze.
  Dar … “diferenţele de opinie nu au fost şi nu vor fi niciodată taxate”, doar excluse prin demitere.
  A-buzul cu a-uto-buzul :) :) :)

  Raspunde
 4. zero

  „UPDATE: Biroul Permanent Municipal PNL Reșița s-a reunit de urgență…”
  „…organizația municipală PNL s-a întrunit … de urgență”

  Alles … Spitalul de Urgenţă!
  Adrian Dacica: … „demisia mea … PNL Caraș Severin … joc periculos … excluzând primari …”
  După ce l-aţi “exclus” pe Vela (BPJ PNL, Armeniş) din cota sa parte la milionul de euro plus / fiecare tramvai (x 13) şi după creşterea taxelor cu 50% … la ce v-aţi aşteptat?
  La promovări? :)
  Homo homini lupus, liberalus.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei