Update: CFR a redeschis circulația feroviară între Caransebeș și Băile Herculane!

modelmic

Circulația pe linia ferată București – Timișoara Nord continuă să se desfășoare pe o singură linie, după ce mai multe stânci au căzut de pe versant, aseară, în jurul orei 21:50, pe calea ferată din imediata apropiere a gării CFR Băile Herculane.

Circulația feroviară a fost redeschisă azi noapte, în jurul orei 0:00, după intervenția lucrătorilor SNCFR și cu ajutorul unui utilaj.

SNCFR a transmis, printr-un comunicat de presă, faptul că „până la această oră sunt afectate trenurile IR 1693 București – Timișoara Nord și R 9556, Caransebeș – Orșova. În acest moment se iau măsuri pentru eliberarea căii de rulare. Ne cerem scuze pentru inconveniente.“

Pentru eliberarea liniei ferate a fost nevoie atât de lucrătorii Căilor Ferate Române, cât și de sprijinul echipajului de pompieri de la punctul de lucru al ISU Semenic de la Băile Herculane. Cea de-a doua linie nu a fost eliberată nici până acum, deși se depun eforturi pentru deblocarea situației de la Herculane.

modelmic

Potrivit informațiilor obținute de Reper24, zona Herculane se află în evidența personalului de specialitate pentru urmărire permanentă. În momentul prăbușirii stâncii nu se afla niciun tren în ciruclație, în zona versantului. Conform CFR, pentru stabilizarea versantului a fost deja realizată expertiză și DALI – Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (SF), execuția lucrărilor fiind cuprinsă în fila de plan din acest an.

Update 17:25 Circulația feroviară pe ruta București – Timișoara Nord a revenit la normal. Se circulă pe ambele linii ferate, acestea fiind eliberate după căderea mai multor stânci de pe versanți.

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei