UPDATE: Contrabandiștii de țigări din Oravița, luați pe sus de mascați! Prejudiciul atinge 100.000 de lei

modelmic

 

Polițiștii de frontieră au descins în forță în această dimineață la contrabandiștii de țigări de pe raza județului Caraș-Severin.

 

Un număr de 19 percheziții domicilare au avut loc la primele ore ale dimineții, în jurul orei 6 la mai multe persoane suspecte de contrabanda cu țigări, atât din Reșița, cât și din Oravița. Din primele date, se pare că ar fi vorba despre familia Covaci, cunoscută pentru comercializarea ilegală de țigări netimbrate.

În urma perchezițiilor, au fost emise mandate de aducere către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița pe numele a 12 suspecți, aceștia urmând să fie puși în fața procurorilor pentru audieri

DSC04757

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș și Serviciul Teritorial ale Poliţiei de Frontieră Caraș Severin, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș Severin, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea mai multor persoane care sunt suspecte în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.

În prezent sunt în desfăşurare nouăsprezece percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judetului Caraș Severin, fiind puse în aplicare un număr de 12 mandate de aducere la audieri”, a explicat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al ITPF Timișoara.

Suspecții sunt bănuiți că ar fi cumpărat țigările de la cetățeni sârbi, introduse de aceștia ilegal în țară. Ulterior, acestea erau vândute în Oravița de membrii familiei Covaci, dar și în jurul localității de complicii acesteia, țigaretele ilegale fiind comercializate chiar în magazine sau piețe.

Potrivit Pressalert, anchetatorii au descoperit, într-o casă din localitatea cărășeană Răcăjdia un depozit de țigări de contrabandă.

UPDATE 1:

Percheziţiile s-au efectuat în dosarul cu numele de cod „La Famiglia” aflat în instrumentarea unei echipe mixte formate din procuror şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei de Frontieră, dar şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraviţa. Acestea au ca obiect  săvârşirea în formă continuată de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată, constând în comercializarea ţigărilor de contrabandă.

Ţigările erau achiziţionate de la cetăţeni sârbi şi erau comercializate fie direct de suspecţi în zona Pieţei Oraviţa, fie prin alte persoane care deţineau afaceri de familie în localităţile învecinate.

DSC04782

În urma perchezitiilor, au fost descoperite: 4.794 pachete ţigări netimbrate, sau cu timbru de Serbia, dar şi diverse sume de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, prejudiciul estimat fiind de peste 100.000 lei.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa va proceda la audierea unui număr de 12 persoane, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Organele judiciare au avut pe timpul investigaţiilor sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Caraş Severin.

DSC04804

.

Alexandra JURCA

Foto: ziaruldeinvestigatii.ro

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei