UPDATE: Georgică Severin, numit director interimar al SRR! Rapoartele de activitate ale Societăţii pe 2015 şi 2016, respinse de Parlament!

 modelmic

Comisiile de cultură ale Parlamentului au dat miercuri aviz pozitiv propunerii ca social-democratul Georgică Severin să ocupe funcția de președinte director-general interimar al Societății Române de Radiodifuziune. 

Propunerea ce urmează să fie supusă aprobării plenului Parlamentului, vine după ce parlamentarii au respins rapoartele de activitatea ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016, ceea ce a dus automat la  demiterea de drept a Consiliului de Administraţie.

Raportul de activitate al SRR şi contul de execuţie bugetară pentru anul 2015 şi a fost respins de plenul reunit al Parlamentului cu 233 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” şi 5 abţineri. Plenul reunit a respins şi cu majoritate de voturi şi raportul de activitate al SRR pentru anul 2016.

În cadrul dezbaterilor, opoziţia a susţinut că decizia este una politică, în timp ce preşedintele Comisiei de cultură a Senatului, Lucian Romaşcanu, a precizat că demiterea Consiliului de Administraţie nu are legătură cu performanţele editoriale, dar este singura modalitate legală prin care se poate destitui conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune.

Instanța supremă a decis definitiv, pe 1 februarie, că Ovidiu Miculescu a fost în incompatibilitate, respingând definitiv cererea acestuia de anulare a raportului Agenției Naționale de Integritate, care în octombrie 2013 a stabilit că timp de doi ani, Miculescu a ocupat simultan funcția de membru al Consiliului de Administrație al SRR și pe cea de manager în SRR.

UPDATE: Fostul senator Georgică Severin a fost votat în funcția de director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune de către Parlament, imediat după ce Ovidiu Miculescu a fost demis ca urmare a respingerii a rapoartelor de activitate.

Severin a intrat la audierile organizate de Comisiile de cultură reunite imediat după votul împotriva lui Miculescu din plen. Comisiile au dat un vot favorabil, apoi propunerea a fost votată de plenul reunit cu 214 voturi „pentru” si 58 „împotrivă”.

Potrivit biografiei de pe site-ul Senatului, Severin a absolvit Universitatea București: „Facultatea de Istorie -Filosofie”-Promoția 1984. Aceasta a fost multă vreme ziarist.

foto: observatorulph.ro

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei