USL trăiește la Moldova-Nouă ???

modelmic

Despre modul în care au funcționat până de curând, în raport direct dar și indirect, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma și organizația PSD Moldova Nouă s-a scris, s-a vorbit și s-au făcut aprecieri care nu au condus, în cele din urmă, la ieșirea din impasul celor două forțe. Se pare, însă, că lucrurile au luat o nouă turnură în relația Torma – PSD Moldova Nouă.

Întrebat despre liniștea ,,pacea” sau înțelegerea dintre organizația PSD Moldova-Nouă și primarul Adrian Torma, președintele interimar al social-democraților Nelu Zaberca ne-a declarat: „Nu este vorba de nicio liniște sau înțelegere între noi pur si simplu am realizat că suntem niște oameni maturi care vrem binele acestui oraș.

Noi, cei din PSD, nu ne-am opus niciodată dezvoltării acestuia oraș, nu am blocat niciodată finanțarea unui proiect european, guvernamental sau transfrontalier. În schimb, nu vom fi niciodată de acord cu restructurarea posturilor, sau mărirea de impozite și taxe. În rest, primarul Torma va găsi înțelegere la noi în toate proiectele ce tin de bunăstarea cetateanului si dezvoltarea orașului.

Reper24: Din postura de opozanți ai primarului liberal Torma, ce părere aveți despre realizările primarului în acesti 3 ani de mandat?

Nelu Zaberca: Ce să vă spun, nu pot să-l laud,dar…să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. A igienizat, a făcut trei parcuri, unul în Boșneag, unul în Vechea și unul intre blocurile 6,7,8. A reușit să reorganizeze colectarea gunoiului menajer prin achiziționarea unor ghene pentru colectare selectivă. Un lucru foarte bun zic eu. Acum…ce să vă zic, Adrian Torma este un primar aflat la primul mandat, e foarte greu să înțelegi cum funcționează administrația publică din prima și mai ales atunci când ai venit din zona de business privat. Sunt sigur că în primul an nu știa ce căuta în primărie, motiv pentru care intenționa să demisioneze, vă aduceți aminte. Cel mai probabil, venind din privat a considerat că primăria este un fel de SRL, azi însă a realizat că nu este deloc așa.

Reper 24: Și totuși, ce v-a adus la aceeași masă, ce v-a făcut să lăsați orgoliul de-o parte? Se știe deja că dumneavoastră sunteți un apropiat al președintelui Luminița Jivan, în vreme ce Adrian Torma are o colaborare bună cu doamna Jivan. Să fie liderul PSD din județ liantul dintre voi???

Nelu Zaberca: Nu știu ce să spun despre colaborarea primarului Torma cu doamna Jivan, dar … pot să vă spun că parlamentarul Luminița Jivan este deputat de Caraș-severin, și nu a facut niciodată diferența între primari, indiferent de culoarea politică, vedeți Bocșa, Caransebeș, Moldova-Nouă, , Anina, Herculane sau comuna Măureni. Merge în fiecare oraș sau comună și dorește să ajute comunitățile care doresc să-și implementeze proiecte, să atragă fonduri europene sau guvernamentale. Probabil de- aici și presupusa lor apropiere.

Să revin la „lianutul” dintre mine și Torma, da…Luminița Jivan a făcut în mare parte posibilă „împăcarea” noastră. Am avut discuții cu președintele PSD Caraș-Severin și mi-a spus că vrea să ajute orașul și implicit toată Clisura Dunării, dar..în conditiile actuale nu crede că va putea să ajute Moldova-Nouă, dacă la noi starea de lucru se concentrează pe certuri și contre în consiliu local. Am înțeles intențiile doamni Jivan, am înțeles bunele intenții ale Guvernului în legătură cu dezvoltarea zonei si am căzut de acord că trebuie să lăsăm orgoliile deoparte și trebuie să punem umărul la treabă, atât noi, cât și primarul Torma.

Reper 24: Este, așadar, o mână pe care o dați administrației Torma în vederea normalizării relațiilor cu liderul PNL zonal, cu speranța proiectelor de dezvoltare ale orașului Moldova Nouă?

Nelu Zaberca, președinte interimar PSD Moldova Nouă: „Sper că după atâta vreme în care am fost încrâncenați atât noi, cât și dânsul, să ne putem așeza la masa dialogului și mai ales sper să fie o colaborare bună până la alegerile locale de anul viitor.”

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei