Uuu-ciu-ciu! Trenurile pleacă din nou din gara noastră mică!

Trenurile

Gara Reșița Sud a devenit funcțională – de câteva zile trenurile pleacă din nou din gara care a trecut recent printr-un amplu proces de reabilitare, fiind investiți aici aproximativ 15 milioane de lei. Deși modernizarea gării a fost încheiată la sfârșitul lunii iunie, trenurile nu circulau de aici deoarece lucrările la sistemul de electrificare încă nu au fost finalizate. Într-un final, după mai multe amânări, trenurile au fost puse în circulație. 

Din păcate, însă, din gara reșițeană pleacă doar trei perechi de trenuri, mai precis garniturile care merg la Caransebeș. Pe viitor va circula și trenul care va fi atașat la vagoanele de București. Șeful Regionalei CFR Timișoara, Alexandru Simu, a precizat pentru Reper 24, că acesta nu circulă în prezent deoarece pe moment nu pot fi emise tichetele de călătorie în sistem electronic, existând anumite probleme tehnice la sistemul de ticketing.

În ceea ce privește trenurile private care circulă pe relația Reșița – Timișoara, acestea nu pleacă și nu vor pleca nici pe viitor de la Reșița-Sud, în ciuda demersurilor conducerii Regionalei pe lângă operatorul privat. Motivația oficială a celor de la Regiotrans Brașov, cei care au concesionat linia Reșița – Timișoara, este că nu au personal suficient și nici destule motomotoare pentru a prelungi traseul până la Reșița Sud. Totuși, dacă ne gândim că este vorba de o distanță de doar 3,8 km de la Nord până la Sud, nu putem să presupunem decât că este vorba de reavoință din partea operatorului privat. Alexandru Simu a declarat pentru Reper 24, că din păcate operatorul privat nu poate fi obligat să aducă trenul până la Reșița Sud, dacă nu dorește acest lucru.

Linia Reșița – Timișoara a fost privatizată în urmă cu aproximativ 8 ani, de atunci trenurile de la Timișoara venind doar până în gara Reșița Nord, ceea ce presupune un disconfort pentru cetățenii care doresc să ajungă în centru sau în partea veche a orașului.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. doina

    Nu au decat de pierdut. Din acest motiv multi calatori din zona aleg calatoria cu autobuzele. Oricum se ajunde mai repede, este curat si mult mai comod.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei