Uzina de apă din Caransebeș … este, dar lipsește cu desăvârșire!

modelmic

 

 

Război deschis între primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean și conducerea societății Aquacaraș, cu privire la fosta uzină de apă a orașului, situată în cartierul Balta Sărată-Buchin. În urma unor declarații dure ale edilului de la Caransebeș, care arată cu degetul spre cei de la Aquacaraș, vorbind de un furt de fier vechi din incinta fostei uzine de apă, cei de Aquacaraș au transmis un comunicat de presă în care susțin că nici nu poate fi vorba de un furt, totul rezumându-se la niște simple lucrări de conservare și îl invită pe primarul Borcean să se informeze înainte de a ieși public cu afirmații denigratoare.

Uzina de Apă a fost predată de Primăria Caransebeș către Aquacaraș în anul 2005, în stare de nefuncționare, societatea asumându-și toate cheltuielile necesare pentru conservarea echipamentelor și a instalațiilor acesteia în cele mai bune condiții, transmit reprezentanții Aquacaraș. Conform comunicatului transmis de către Biroul comunicare și relații publice al Aquacaraș, societatea a suportat din bugetul propriu cheltuieli de aproximativ 400.000 lei anual pentru pază, energie electrică și alte cheltuieli materiale:

„Societatea noastră a depus toate eforturile pentru păstrarea în bune condiții a obiectivelor deținute în concesiune. În urma verificărilor periodice făcute, s-au constatat pierderi ce pot cumula peste 100.000 mc pe conductele din incinta Stației de Apă, din cauza vechimii mult mai mare decât durata normală de funcționare a acestora. Situația a fost expusă conducerii Consiliului Județean, acționarul majoritar al societății, și, de comun acord, s-a luat decizia intervenției pentru remedierea problemelor constatate. Astfel, în ultimele luni, angajații noștri au derulat periodic lucrări de blindare a conductelor pentru stoparea pierderilor de apă. (atașăm poze ce confirmă intervențiile făcute).

b6961f7b-0fcb-41d6-a9f7-aa5456fa18b4c31bd5af-cb68-4129-8f43-920077dd28f74ae0de47-056a-4e0b-b049-b536150e27265269beeb-a85d-4770-a63a-b13332a75147

Cele prezentate mai sus au susținere și în constatările făcute de polițiștii veniți la fața locului pentru a face verificări, în urma unor sesizări făcute de persoane aflate în anturajul domnului primar, foști angajați ai AquaCaraș ce doresc discreditarea societății (atașăm copie a Raportului Poliției Locale Caransebeș).

Raport Politia locala (1)

Considerăm că formulări de genul  «nu mă prostesc ei pe mine că nici eu nu-s copil mic să cred că ei fac nu știu ce lucrări acolo», făcute de domnul primar fără o verificare prealabilă, arată lipsa de interes a acestuia față de o colaborare onestă. În acest sens, dorim să îi aducem aminte domnului Felix Borcean că, în urmă cu nu foarte mult timp, a participat la punerea în funcțiune a stației de epurare din cartierul Jupa, eveniment pentru care societatea de apă și canal a investit peste 150.000 de lei din bugetul propriu, deși această investiție era obligația Primăriei Caransebeș. Acest eveniment ar fi trebuit să îi ofere domnului Borcean siguranța că AquaCaraș este o societate de acțiune, ce dorește rezolvarea problemelor în interesul cetățenilor, mai mult decât dispute sterile”.

Edilul Felix Borcean nu se arată însă convins de explicațiile prezentate de Aquacaraș, fiind convins că dreptatea este de partea sa. „Să decidă organele competente dacă acolo este furt sau nu. Eu zic că da. Pentru că dacă nu ar fi așa, domnii de la Aquacaraș  nu ar fi făcut aceste acțiuni pe furiș, ci ne-ar fi notificat”, susține primarul.

Pe de altă parte, conducerea AquaCaraș anunță că pentru ca activitatea societății să se desfășoare fără alte insinuări sau acuzații, este dispusă să monteze un sistem de supraveghere video în perimetrul uzinei de apă. „Sperăm ca acest demers să îl ajute pe domnul primar să se informeze înainte de a ieși public cu afirmații denigratoare”, mai transmit cei de la Aquacaraș.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Dinu

    Deci dl. Borcean are convingeri “inexplicabile”; nici n-a fost la fata locului, nici n-a trimis pe cineva sa vada despre ce-i vorba, dar el “stie” si are convingeri ferme si este in razboi; acuma asta n-ar fi ceva nou, in general membrii PSD sunt in razboi cu oricine/ orice nu este de acord cu ei iar tot ce conteaza sunt aparentele iar timpul trece pe bani (pt. el). Aud ca e suparat pe Filipescu pt. ca i-a dat afara niste colegi de partid, si cum a trebuit sa le gaseasca alte sinecuri pe bani publici (ca nu poti sa trimiti un politician sa-si caute de lucru) s-a considerat indreptatit sa faca ce stie el mai bine, sa dea declaratii belicoase.

    Raspunde
  2. doar eu

    Cat tupeu poate avea directorul general al Aquacaras incat sa spuna public minciuni sfruntate? Nimeni nu te discredisteaza, Filipescule! Stii tu foarte bine ce ai facut, altfel de ce i – ai suna si i-ai invata pe muncitorii surprinsi la locul faptei ce si cum sa declare? Te apara presedintele CJ spunand ca ai avut girul lui pentru a taia Uzina de apa, dar nu stie, saracul, ca ai taiat si ai vandut totul la fier vechi cu mult inainte ca el sa fie sef la CJ. Ma intreb: cum ii imbarligi pe toti, Filipescule? Cum de nu esti inca la puscarie, dupa atatea magarii?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei