Val de nemulțumiri privind etapa a doua de vaccinare la Reșița! Linie telefonică, în afara platformei naționale!

 

vacc

După ce vineri, Primăria anunța începerea procesului de vaccinare a populației, la Reșița, în incinta unui centru amenajat de municipalitate în sala de sport a Liceului Sabin Păuța, acesta devenind activ odată cu înscrierea populației pe platforma de vaccinare, se pare că lucrurile nu au stat întocmai cum era prevăzut.

Ieri, primarul Ioan Popa a ieșit public cu o informare despre linia telefonică directă cu cetățenii deschisă prin grija municipalității ca urmare a refuzului instituțiilor centrale de a introduce Reșița pe platforma națională de vaccinare, dar și a spitalului județean de a-și asuma o locație pentru faza a doua de vaccinare.

Primăria Municipiul Reșița este pregătită pentru demararea acestui proces încă de la începutul săptămânii trecute, când sala de sport de la Sabin Pauța a fost amenajată și dotată cu cele solicitate de ministerul sănătății și DSP.

Luni demarăm vaccinarea și pentru că instituțiile centrale refuză introducerea Reșiței în platforma națională, astăzi deschidem o linie telefonică directă cu cetățenii. Prioritate vor avea persoanele cu dizabilități și cele din zona de risc ridicat.

Explicația pentru situația aberantă în care la Reșița nu s-a vaccinat, oamenii fiind nevoiți să se deplaseze în alte localități (Caransebeș, M. Noua,etc) este simplă: Spitalul Județean din Reșița A REFUZAT să-și asume o locație pentru faza a doua a vaccinării, TOATE celelalte spitale din județ asumandu-și vaccinarea în etapa a doua în același loc în care s-a realizat faza întâi.

Îmi cer scuze reșițenilor pentru acest inconvenient, chiar dacă cei care l-au creat se află în altă parte.

Sunt convins ca vom trece cu bine și această etapă și sper să ne întoarcem la viața de dinainte de pandemie, cât mai curând!”, a precizat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Numărul de telefon pentru programări este: 0355.080.242, linia telefonică fiind deschisă de astăzi, 25.01.2021, ora 8:00.

Se  pot programa doar persoanele din categoria de risc, prevăzute pentru vaccinare în etapa a II-a, iar programările se fac pentru săptămâna 25-30 ianuarie, în limita a 160 de locuri disponibile, după cum a mai anunțat Primăria Reșița.

Săptămâna a început însă cu un val de nemulțumiri în rândul populației, nemulțumiri generate atât de refuzul spitalului județean de a pune la dispoziția reșițenilor spațiul de vaccinare din incintă, folosit în prima etapă a vaccinării, dar și legate de programările la numărul de telefon anunțat, oamenii reclamând faptul că linia e mereu ocupată. O reșițeancă a relatat că a fost nevoită să sune de peste 40 de ori pentru a-i face o programare soțului, în cele din urmă reușind o programare în luna martie.

Reclamații sunt și în privința dozelor de vaccin puse la dispoziție, oamenii afirmând că cele 160 de vaccinuri sunt insuficiente, avându-se în vedere numărul mare de solicitări.

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a precizat că pentru faza a doua de vaccinare sunt în continuare disponibile cele trei centre din Caransebeș, Moldova Nouă și Oravița unde deja s-au început vaccinările. Astăzi, DSP a primit 270 de doze de vaccin anti Covid care au mers către Centrul din Reșița și 222 de doze au fost repartizate la Moldova Nouă. Pentru Caransebeș și Oravița  urmează să vină zilele următoare deoarece nu au mai fost în depozitul regional de la Timișoara.

„Mecanismul este următorul: vin de la minister în centrele regionale și din centrele regionale le solicităm noi, DSP, pentru centrele din județ. Trebuie spus că întreaga responsabilitate, după ce noi dăm aceste vaccinuri, le revine centrelor de vaccinare, coordonatorilor centrelor. Aceste vaccinuri se solicită de către centre în urma înscrierilor de pe platforma de vaccinare. Primăria Reșița a pus la dispoziție un număr de telefon și din ce știm noi este în afara platformei de vaccinare. Pentru persoanele înscrise deja, persoane de peste 65 de ani și persoane bolnave cronic, au fost acordate cele 270 de doze, dar responsabilitatea este a centrului e vaccinare, iar 160 de doze vor fi folosite pentru aceste programări.

Platforma națională nu a funcționat în acest weekend și din câte știm Reșița nu a mai apărut acolo. DSP pune la dispoziție cele două numere de tip call-center: 0214.144.425, număr de call-center național unde pot fi făcute programări și 0214.144.455, număr de call-center județean. DSP înregistrează cererile celor care nu pot să se înscrie direct pe platforma din diferite motive și de aici operatorii îi ajută să se înscrie”, a declarat Daniel Botgros, purtător de cuvânt în cadrul DSP Caraș-Severin.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Julieta

  Daca ati votat Popa,spalati-va pe cap cu el sau mai bine faceti o coborare pe partia de pe Semenic,sa va mai treaca naduful!Totul se intampla altcum in Resita.

  Raspunde
 2. Ion

  De ce nu se mai deschide Centrul de vaccinare Bozovici? Este amenajat în incinta Spitalului Bozovici și e dotat cu tot ceea ce trebuie. E greu DSP ului să dea aprobarea de funcționare? Trebuie ca bătrânii din Almăj să meargă prin Oravița să se vaccineze? Mi se pare o bătaie de joc la adresa almajenilor.

  Raspunde
  1. Doru

   Maare brânză… Eu m-am programat pentru vaccinare la mijlocul lunii martie, la.. Oravița! Și locuiesc în Reșița.

 3. zero

  “…instituțiile centrale refuză introducerea Reșiței în platforma națională…”, a precizat primarul Reșiței, Ioan Popa.

  Adică, un stat paralel ar fi fost înlocuit cu unul perpendicular.

  Raspunde
 4. Silviu

  Primarul Popa este incapabil ,sa gestioneze o situație de criza.Modul de organizare și programare la numarul 0355 080 242 un exemplu de batjocură Acum s-a închis.Bravo!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei