Valerica, Dorelul politicii noastre

schelean-nica

Din ciclul rusesc “Alioşa face sport, Alioşa nu e mort ! “

Duduia Valerica Schelean –Şomfălean dă de pământ în Parlament cu ministrul Tineretului şi Sportului! Pitoreasca doamnă, ca să ne exprimăm elegant, îl trage de mânecă pe Dunca, sens în care îi cere acestuia să „nareze” ce a făcut în 2017 pentru infrastructura sportului românesc în fiecare unitate şcolară! Demersul, dincolo de ironie, ar fi unul lăudabil, dar atunci când interpelarea vine din partea doamnei deputat PNL, până mai ieri o PDL-ista consecventă, parcă nu îşi mai are rostul….

Păi să nu ştie doamna deputat că tocmai în timpul guvernării de tristă amintire, a PDL-ului în speţă, s-au construit terenuri de fotbal în pantă, săli de sport care nu au fost folosite niciodată şi patinoare pe care şi acum lacătele tronează imperial? Să ne aducem aminte cu ce fast şi aroganţă dusă spre nesimţire, tăia panglicile coana Lenuţa Udrea prin comunele şi satele patriei, atunci când se dădea în folosinţă câte o sală de sport prin vreo comunitate rurală care număra chiar 300 de suflete şi în care tineretul era inexistent, fiind plecat să muncească afară…..

Se vede că toate acestea se uită atât de repede, iar despre banii care s-au evaporat în aceste proiecte nimeni nu ştie sau nu vrea să vadă nimic.

În altă ordine de idei, recomandabil pentru unii din aleşii noştri de genul Dorel, ar fi să tacă, iar dacă ar trebui să facem o analiză individuală între aleşi, vom constata că Dorel există pe tot eşichierul politic, de la stânga la dreapta, fără discriminare.

Pentru situaţia sportului romanesc, a investiţiilor din sport, vina o are întreaga clasă politică dâmboviţeană. Gimnastica noastră e sub pământ, nu la pământ, de câţiva ani acest sport e fantoma care bântuie marii noştri gimnaşti, că despre politicieni, nici vorbă, aceştia îşi văd în continuare de treburile lor….

Naţionala de fotbal a României e prin a treia, a patra urnă valorică, nu mai batem pe nimeni de ceva vreme, iar prezenţa la vre-un turneu final e de domeniul ficţiunii. Centrele de copii şi juniori sunt de domeniul trecutului, pe ici pe colo, vezi cazul marelui Gheorghe Hagi, se încearcă revigorarea sportului în rândul tineretului nostru, dar cu o floare chiar nu se face primăvară…..

Sigur că Burleanu, băiatul ăla din fruntea FR, nu vede, nu aude și are impresia că postul în care este acum, a fost înfiinţat doar pentru el ! Că doar ştie tot romanul , în ajunul alegerilor la FRF, pe Gică Popescu l-au săltat elegant de brusc !

Boxul românesc e condus de neaveniţi în timp ce profesioniştii din branşă au fost îndepărtaţi discret sau împinşi pe scări , atletismul nu mai naşte nici o Gabi Szabo, doar tenisul mai iese în faţă prin Simona Halep! Şi asta în timp ce BNR-ul refuză cu stoicism să dea înapoi arenele pe care le-a cumpărat pe nimic de la stat, dar pe care ar vrea acum vreo 30 de milioane de parai !….

Avem nevoie de un Vlad Ţepeş şi prin sport, ăsta sigur ar reseta totul din temelie, numai că atunci neajunsul va consta în defrişarea şi tăierea unei cantităţi însemnate de lemn……

Vă pup brusc !

Adi NICA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei