Vasile Bledea un primar independent pentru un oraș prosper; Oravița merită mai mult

a

Poate nici să fi fost uns cu miere, orașul Oravița din Valea Carașului nu ar fi atras atât de mulți candidați pentru funcția de primar. Printre aceștia și un independent, care nu are în spate nicio formațiune politică ci doar o dorință arzătoare de a pune lucrurile pe făgașul normal: Vasile Bledea.

Despre proiectele sale, Vasile Bledea a declarat într-una din emisiunile Reper24 live: „Sunt adeptul principiului Dacă vrei cu adevărat poți și împreună putem să înclinăm balanța. În prezent primăria din Oravița poate fi oricum, numai aplecată către cetățean și nevoile lui nu este. Este un hău între ce își doresc orăvițenii și ceea ce face primăria. Administrația locală din Oravița a fost transformată într-o afacere de familie. În Consiliul Local nu există opoziție. S-au făcut atât de multe erori în administrarea orașului și cei din opoziție nu au semnalat deloc toate aceste derapaje“.

„Alimentarea cu apă în cele două sate aparținătoare este o problemă care trenează de foarte mult timp. Sunt oameni care la această oră își cară apa de la sute de metrii pentru gospodărie. Știu că există proiecte ale societății Aquacaraș, dar se pare că lucrările trenează de foarte mulți ani și orăvițenii nu cred că în această viață vor mai apuca finalizarea acestui proiect. Avem forări de apă și putem să face cel puțin alimentarea stradală cu câteva pompe amplasate pe ulițele celor două localități Agadici și Brădișorul de jos“.

Vasile Bledea își mai dorește găsirea unei locații pentru amplasarea molozului rezultat din demolări și eventual achiziționarea unui concasor pentru mărunțirea acestuia: „Toate dealurile și toate poienile din preajma orașului sunt pline de astfel de deșeuri și chiar primăria depozitează în astfel de zone molozul rezultat din construcții. E o situație care a scăpat de mult de sub control. Asta ca să nu mai vorbim de colectarea gunoiului menajer, de salubritate. Nu există transparență decizională în acest sens, nu există un preț corect și un serviciu în folosul cetățenilor“.

Vasile Bledea a mai precizat și faptul că la Oravița s-a ratat ocazia efectuării serviciului cadastral al orașului pe bani europeni, iar sumele alocate din bugetul local sunt infime. În finalul interviului candidatul independent la primăria orașului Oravița a declarat „Aveți încredere în mine și să nu vă fie teamă, pentru că Oravița va fi pe mâini bune“.

 

Dan AGACHE

 

Dan Agache

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei