Senatorul Vela, alarmat de provocările la care România este supusă! „Se impune redefinirea puterii militare și a rolului armatei”

modelmic+editorial

 

 

Conștient de provocările la care România este supusă în ultima vreme, și în interiorul granițelor, și dincolo de ele, senatorul cărășean Marcel Vela a ținut ieri să sublinieze, cu ocazia Zilei Armatei, importanța redefinirii puterii militare.

În fața contextului geo-politic în care se află țara noastră, securitatea în fața amenințărilor teroriste și controlul asupra fluxului migraționist nu pot fi asigurate decât cu implicarea armatei, susține Marcel Vela.

„Celebrăm Ziua Armatei într-o perioadă în care ne aflăm ca națiune sub semnul provocărilor tot mai multe, și la graniță şi în interiorul ei. Trebuie să răspundem prezent datoriei de stat, ca membru UE şi membru NATO, cu drepturi depline dar şi obligații pe măsură.

România se află astăzi într-un context geo-politic special, care generează noi provocări la adresa securităţii euroatlantice impuse de adaptarea modalităţilor de răspuns la ameninţările teroriste, dar si de obligaţia controlulului asupra fluxului migraţionist.

Așadar, se impune redefinirea puterii militare, dar şi a rolului armatei care, pe lângă securitatea cetăţenilor şi asigurarea integrităţii teritoriului Romaniei, trebuie să răspundă şi provocărilor externe, existente şi viitoare, în deplină conformitate cu normele de drept internaţional.

Armata a fost și este un pilon de referință în istoria României, cu un grad mare de încredere din partea românilor și cu un respect deosebit pe care i l-am acordat cu toții.
Cinste lor, cinste oștenilor români care reprezintă cu onoare Armata și Drapelul țării! Militarilor din țară și din afara ei, din misiuni speciale în teatrele de operațiuni sau aflați în delegații de reprezentare internațională a României, le urez cu drag și prețuire un sincer La mulți ani!”,
a explicat senatorul cărășean Marcel Vela.

 

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei