(E) Verde-n față cu Paul Vasile Ovidiu! Despre alegerile parlamentare de duminică!

modelmic

Președintele Partidului Verde – filiala Caraș-Severin, ing. Paul Vasile Ovidiu, încearcă o analiză a momentului dedicat alegerilor electorale parlamentare din 11 decembrie 2016, plecând de la clasica întrebare a lui I.L. Caragiale „Eu cu cine votez?“. În legătură cu convingerile sale și modul în care întrevede lucrurile la alegerile parlamentare de duminică, Paul Vasile Ovidiu ne-a declarat:

„La nivel național există un protocol între Partidul Verde și Uniunea Salvați România, condusă de Nicușor Dan. În același timp, tot la nivel național există un protocol de colaborare între USR și PNL. Pentru județul Caraș-Severin, aceste protocoale de colaborare mă avantajează datorită preferințelor proprii, odată datorită candidaților pe care îi prezintă PNL, pe care am ajuns să îi cunosc bine pe parcursul anilor și să colaborez cu ei, și aici mă refer la Marcel Vela, fostul primar de Caransebeș care a dovedit prin activitatea lui ce poate să facă un bun gospodar într-un oraș, la viceprimarul Adrian Dacica, colegul de primărie a cărui activitate sportivă impresionantă am cunoscut-o de multă vreme iar de 5 luni îi văd activitatea deosebită în domeniul administrativ ca viceprimar, la Valeria Schelean, o voce care s-a făcut auzită în parlament, sau Cristian Gâfu, un avocat foarte cunoscut în zonă.

Pe partea cealaltă, din partea USR-ului, echipa de candidați condusă de Miroslav Tașcu-Stavre, cadru universitar la Universitatea din București, catedra de studii culturale, Leonid Marian Gorczinski, manager în domeniul telecomunicațiilor, Mirela Adina Mocanu, neurobiolog, reprezintă o surpriză plăcută pe eșicherul politic. Oameni care nu au făcut politică, care sunt profesioniști în domeniile lor de activitate și care s-au implicat politic doar datorită repulsiei față de vechea clasă politică și metehnele acesteia.

Pe celelalte liste apar o suită de penali, oameni care în două trei mandate nu au făcut nimic, oameni care nu au o meserie care să-i recomande, sau oameni fără viziune și fără dorință de a face ceva pentru această națiune. Și aici aș aminti echipa Mocioalcă-Frunzăverde, cu dosare penale sau aflați sub cercetare, oameni datorită cărora în ultimii 25 de ani județul a ajuns pe ultimele locuri din țară. Cum aș putea să am încredere într-un partid ai cărui consilieri votează în bloc împotriva binelui acestui oraș? Și aici mă refer la proiectul de hotărâre prin care se permitea municipalității să cumpere circa 6 hectare de teren în zona 0 a orașului, la un preț de circa 7 euro/mp (prețul fiind echivalent cu taxa de concesiune). Terenul acesta putea fi pus la dispoziție investitorilor cu titlu gratuit pentru a crea locuri de muncă. Nu vreau să amintesc despre acel partid al unui oportunist numit Tăriceanu, care o are pe doamna Doina Frunzăverde candidată și care a declarat că dorește să continue ideile soțului. Ideile de după 90 ale soțului au dus la distrugerea industriei de armament, distrugerea turismului, distrugerea economiei atât a județului, cât și parțial a țării.

Sub oblăduirea acestor personaje a fost distrusă și vândută pe doi lei industria orașului și a județului.

PMP-ul marinarului Băsescu este reprezentat de oameni căruia i se datorează prăbușirea CET-ului, respectiv o parte din defrișările pădurilor, mai mult sau mai puțin legale din județ. Memoria electoratului este scurtă și uită că acest partid este condus de un om căruia ise datorează dispariția flotei navale a țării noastre, una din cele mai puternice din lume.

Pe scena politică mai există partide de buzunar care contează mai puțin în aritmetica alegerilor și care nu au candidați față de care să am simpatii, poate și datorită faptului că nu îi cunosc nici personal și nici pe linie profesioonală pentru a putea emite păreri.

Programele prezentate atât de PNL și USR, prezintă atât profesionalism, cât și credibilitate, în privesc promisiunile PSD, ALDE, PMP, veșnicii guvernanți din ultimii 25 de ani, personal m-am cam săturat. Alegerile din această lună vor stabili drumul pe care îl va lua România în anii următori. Pericolul ajungerii PSD-ului la guvernare, poate însemna îndepărtarea României de Uniunea Europeană. În mintea mea, PSD reprezintă doar o continuare a vechiului PCR, a unui comunism cu față umană. Poate românii vor realiza importanța votului din 11 decembrie, vor ieși din cuibul călduț al casei pentru a-și exprima opțiunile, conștientizând importanța votului din 11 decembrie.

De fapt oamenii au de ales între mafia politico economică existentă și promovarea unor oameni bine intenționați care doresc prosperitatea județului și a țării. Mi-ar fi fost mai ușor dacă ar fi existat campania braț la braț între PNL și USR, care ar fi dovedit mai bine forța acestor organizații. În măsura în care echipa din conducerea primăriei Reșița, Ioan Popa – Adrian Dacica – Paul Vasile, și-a dovedit bunele intenții în administrarea orașului, sper că și articolul de mai sus va da de gândit cititorilor și va influența pozitiv prezența la vot și alegerea candidaților pe care se va pune ștampila. Eu, personal, nu voi vota niciodată candidați care au găsit în politică refugiu deoarece în viața profană nu au fost în stare să-și facă un nume și-un renume din propria meserie“, a ținut să precizeze Paul Vasile Ovidiu, președintele Partidului Verde din Caraș-Severin.

 

Reper 24

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei