Vești bune de la Anina! Niciun caz confirmat, nicio persoană în izolare și măsuri speciale la Căminul de bătrâni!

modelmic

Vești bune de la Anina: în oraș nu a fost confirmat până în prezent niciun caz de coronavirus, iar toate persoanele care au revenit din străinătate au ieșit din perioada obligatorie de izolare la domiciliu, anunță primarul Gheorghe Românu. Angajații Primăriei derulează periodic acțiuni de dezinfecție pe raza orașului și în scările de bloc, iar la Căminul pentru Persoane Vârstnice au fost luate măsuri speciale pentru a-i feri pe beneficiari de o posibilă infectare.

Facem săptămânal dezinfectare prin oraș și pe toate scările blocurilor, avem echipe care sunt planificate. Am puse în toate cele aproape 100 de scări de blocuri, așa cum a făcut fiecare administrație publică, acele dozatoare pentru mâini, iar începând cu data de 22 aprilie nu mai avem nici un izolat la domiciliu pe Anina. De la începutul crizei, am avut aproximativ 80 de persoane în autoizolare. De precizat, de asemenea, că până acum nu am avut nicio persoană confirmată”, a explicat pentru Reper 24, primarul Gheorghe Românu.

În ceea ce privește Căminul pentru Persoane Vârstnice din Anina, acesta nu se mai află în administrarea Primăriei, fiind preluat de Fundația Humanitas Pro Deo, dar conform edilului și acolo au fost luate măsuri pentru a-i feri pe beneficiari de o posibilă infectare:

„Salariații, infirmierele, asistentele, au fost împărțiți în două grupe și sunt carantinați acolo, dorm acolo, câte două săptămâni. După 14 zile ies și intră alt grup care se ocupă de îngrijirea bătrânilor. Practic, căminul este cu circuit închis,  nu ai cum să intri înăuntru, mâncarea și tot ce au nevoie li se aduce, li se lasă la ușă”.

Administrația locală și-a adus și ea aportul ca lucrurile la Căminul de bătrâni, care adăpostește în prezent în jur de 30 de beneficiari, să se desfășoare în condiții cât mai bune și asigură mesele angajaților pe perioada în care aceștia nu pot părăsi căminul.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei