Vești bune! La Caraș s-a activat D-ul de la PSD! Dragnea, mărul discordiei dintre Mocioalcă și Jivan!

mocioalca si bejerita

Întrunirea Comitetului Executiv al organizației PSD Caraș-Severin care avea pe ordinea de zi dezbaterea și votarea unei rezoluții care ar putea constitui un pas hotărâtor pentru destinul PSD-ului și pentru schimbarea președintelui PSD Liviu Dragnea, s-a dovedit o reuniune vie, vocală în rândul membrilor CEx care s-au poziționat, unii conform propriei conștiințe iar alții conform  intereselor … de partid. Chiar dacă președintele Mocioalcă își dorea o majoritate confortabilă a votului anti-Dragnea, fiind reflectată și la nivel național poziția organizației județene care nu se abate de la cuvântul liderului, lucrurile nu s-au petrecut întocmai.

Opoziția a venit din partea mai multor primari în frunte cu deputatul Luminița Jivan, cei care consideră abuzivă îndepărtarea președintelui Dragnea, altfel decât prin regulamnentul prevăzut prin statutul PSD și anume prin alegeri în cadrul unui Congres Național.

Veștile de la prânz, atunci când Luminița Jivan anunța un număr în creștere al aliaților pro-Dragnea din teritoriu, au bulversat social-democrația cărășeană! Totuși, ca un politician experimentat și mai ales abil, calitate pe care și-a șlefuit-o odată cu anii petrecuți în zona politicii dâmbovițene, Mocioalcă și-a jucat bine partitura și a reușit să întoarcă votul în favoarea sa. Din totalul de 78 de membri ai CEx-ului PSD Caraș-Severin, din care 8 au absentat, au votat împotriva scrisorii care l-ar trimite acasă pe Dragnea 10 membri iar alți 3 membri au preferat să se abțină. Cu alte cuvinte, deputatul Luminița Jivan a simțit pe pielea ei cum promisiunile ce i se făcuseră nu au fost și asumate în plenul CEx de unii dintre colegii domniei sale.

Putem spune, fără doar și poate că prin delimitarea Luminiței Jivan de hotărârea luată de liderul Ion Mocioalcă și modul în care o serie de primari au venit în sprijinul președintelui OFSD, de-acum taberele în PSD Caraș-Severin au fost cu certitudine stabilite, pentru cei care mai aveau dubii. Iar ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă va însemna fie decapitarea liderului Dragnea de la șefia PSD și deschiderea unui nou orizont pentru PSD, fie un moment în care semnatarii epistolei care nu au reușit să-l răpună, să „moară“ politic de propriile săbii scoase din teacă și fluturate fără succes.

Totuși, merită apreciat modul democratic în care s-au petrecut lucrurile în ședința CEx de astăzi, în care au fost lăsați să se exprime toți cei care au avut ceva de obiectat, de transmis, de sugerat, de reproșat, conform celor ce au asistat la dezbateri în sediul de pe strada George Enescu din Reșița.

Cum i-am văzut pe membrii CEx la ieșirea din sediul PSD!

Primarul comunei Târnova, Petrică Fara, un fan declarat V. Ponta, s-a poziționat astăzi pro-Dragnea, convins că nu e momentul unei schimbări la vârful partidului, așa cum la fel își doresc stabilitate și unitate social-democrată primarul Adrian Stoicu de la Bozovici, Constantin Nebunu de la Ciudanovița sau Martin Cornea de la Zorlențu Mare. În schimb consilierul și apropiatul primarului Stoicu, Alexandru Albu, a votat pentru demiterea președintelui PSD (ceva ne scapă aici…). Un soldat disciplinat s-a dovedit a fi președintele TSD CS, tânărul Sergiu Caplea, cel care a considerat că liderul județean Ion Mocioalcă merită susținere totală în demersul răstignirii lui „Daddy“. Nici primarul Ion Damian de la Vermeș nu mai are ochi pentru Dragnea, deși Luminiței Jivan i-ar fi spus cu totul altceva. Stupefiat de pozițiile pro-Dragnea ale unor primari a fost și Flavius Nedelcea, vicele de la Consiliul Județean, cel care a primit la el în birou recent trei primari care i s-ar fi plâns personal de faptul că Liviu Dragnea trage partidul în jos, iar astăzi au considerat că „fără Dragnea nu e PSD“! Echilibrat și moderat în exprimare l-am simțit pe senatorul Ionuț Chisăliță. La rândul ei, Luminița Jivan a declarat la ieșirea din ședință că își menține în continuare poziția și îl susține pe Liviu Dragnea la conducerea Partidului Social Democrat, indiferent de pozițiile liderului și ale celorlalte voci din partid, respectând în continuare statutul PSD și votul de astăzi al organizației județene.

Membrii Comitetului Executiv Național al PSD, între care se numără și președintele Ion Mocioalcă se vor întruni mâine pentru a stabili viitorul lui Liviu Dragnea în fruntea partidului.  Mocioalcă a obținut astăzi împuternicirea de reprezentare din partea organizației PSD Caraș-Severin în cadrul CExN, pentru cererea de demisie a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei