Vești bune pentru Băile Herculane, de la ministrul Boloș! Oportunități pentru noi proiecte cu bani europeni în stațiune!

miclau

Primarul din Băile Herculane caută soluții pentru dezvoltarea stațiunii milenare ale cărei destine le conduce. O șansă reală pentru unitatea administrativă sunt fondurile europene, pe care le-a atras prin diverse proiecte de investiții. Lucrurile nu se opresc și nu ar trebui să se oprească însă la investițiile derulate până acum. În acest sens, primarul Cristian Miclău a participat în 19.05.2020 la o videoconferință cu ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

Videoconferința a fost organizată de Asociația Orașelor din România (AOR) ce nu și-a întrerupt misiunea de a face legătura dintre autoritățile locale și cele centrale, parteneri tradiționali de dialog. AOR a trecut de ceva timp la o noua formă de comunicare foarte utilă în timpul pandemiei de COVID 19, cea a ședințelor online și a video-conferințelor.

În cadrul acestei binevenite videoconferințe, prin întrebările adresate de către UAT-urile participante și răspunsurile oferite de ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, s-au clarificat unele aspecte legate de atragerea fondurilor europene în viitoarea etapă de programare 2021-2027, iar veștile bune pentru stațiunea Băile Herculane au fost mai multe la număr. Printre acestea se numără continuarea finanțării patrimoniului, adică a clădirilor  clasificate ca monumente istorice.

Oportune pentru stațiune sunt și programele de finanțare a activităților de turism și a stațiunilor balneo-climaterice, dar și programe pentru infrastructura destinată agrementului, de exemplu Spa, Aquapark, inclusiv a explorărilor geotermale ce se vor regăsi în viitoarea etapă de programare (2021-2027. La capitolul vești bune se încadrează și componenta FSE dedicată sănătății care va sprijini politicile de sănătate publică cu scopul de a asigura un nivel ridicat de protecție a sănătății în Uniunea Europeană și integrarea sănătății în alte politici conexe și coordonarea dintre liniile de sănătate complementare.

Primarul Cristian Miclău este încrezător în continuarea dezvoltării stațiunii Băile Herculane și împreună cu echipa din cadrul primăriei caută de pe acum soluții ca pe lângă proiectele cu fonduri europene aflate în derulare în prezent să identifice noi programe și surse de finanțare viitoarelor proiecte, complementare celor existente, pentru perioada 2021-2027.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei