Viceprimarul Dacica a luat asistații sociali de mână și s-a prezentat cu ei la Bursa locurilor de muncă!

modelmic

„Doar în cartierul Mociur am descoperit 33 de persoane care nu au urmat nicio formă de învățământ!“

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița, aflată sub directa îndrumare a viceprimarului Adrian Dacica, a participat ieri, împreună cu asistații sociali, la bursa locurilor de muncă, în vederea încadrării acestora pe piața muncii. „Am încercat să le oferim un loc de muncă celor care sunt sănătoși și pot să presteze diverse munci, între ei fiind cetățeni care beneficiază de ajutor social dar și cetățeni care nu au niciun fel de venit. Să sperăm că facem un lucru bun pentru ei, însă din păcate majoritatea acestor persoane sunt necalificate și nu au nicio pregătire educațională.

modelmic

Tocmai de aceea am făcut o anchetă socială în cartierul Mociur, și vom continua în toate zonele din orașul nostru, pe străzile Bistra, Oituzului, în Dealul Crucii și la Moara Juracek să depistăm toate persoanele care nu sunt școlarizate și să încercăm să le integrăm social și să le școlarizăm. Doar în Mociur am depistat, până acum, 33 de persoane care nu au fost școlarizate. Am descoperit un tânăr de 16 ani care nu a frecventat nicio formă de învățământ de școală. Suntem în permanență alături de cei care nu au un loc de muncă și venim în sprijinul lor iar în acest fel încercăm să „scăpăm“ de cei care beneficiază de ajutoare sociale, dar sunt apți de muncă și prestează muncă în folosul comunității. E firesc să câștige mai bine, oferindu-le un contract ferm la o societate comercială. Sunt oameni obișnuiți de stat să steie cu mâna întinsă iar astăzi este rolul nistru să îi reeducăm. Din nefericire sunt oameni inconsecvenți în ceea ce privește munca, semeni care se gândesc doar la ziua de astăzi, fără a avea perspectiva zilei de mâine, a unei pensii de care ar trebui să se bucure la bătrânețe“, a declarat viceprimarul municipiului Reșița, prof. Adrian Dacica.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.  Întâlnirea dintre angajatori şi persoanele aflate în cautarea unui loc de munca a avut loc la Resita, la Universitatea Eftimie Murgu. Prezenţi la bursa au fost 42 de  agenţi economici care au oferit 96 de locuri de munca pentru absolvenți, dintre care 16 pentru absolvenţii cu studii superioare.

Şi la această ediţie, locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate, fiind disponibile locuri de muncă nu doar pentru absolvenţi, ci şi pentru alte categorii de persoane.

Situaţia  detaliată a organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolventi din acest an este următoarea:

Nr. agenţi economici contactati 87
Nr. agenţi economici participanţi 42
Nr. locuri de muncă oferite pentru absolvenţi 96
Numar persoane participante, din care 150
-Nr. absolventi participanti 27
Nr. absolventi selectati în vederea încadrării 6
Nr. absolventi încadrati pe loc, din care 4
-Nr absolventi cu studii superioare încadraţi 2

modelmic

Absolvenţii încadraţi la bursă au ocupat  locuri de muncă în meseriile de electrician, sortator- spălător păr şi două posturi de consilier juridic.

La bursă au participat şi elevi ai claselor a-XII-a ai Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa, care au avut ocazia de a experimenta participarea la o bursă a locurilor de muncă.

Atât agenţii economici, cât şi persoanele participante la burse au primit pliante care au conţinut informaţii referitoare la serviciile oferite , precum şi facilităţile de care pot beneficia atât somerii cât şi angajatorii, dacă apelează la serviciile Agenţiei.

Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17, unde vor fi emise repartiţii persoanelor ce întrunesc condiţiile impuse de angajatori.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul AJOFM Caraş-Severin din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17, sau la telefon 0255/212380.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „Am încercat să le oferim un loc de muncă … în acest fel încercăm să „scăpăm“ de cei care beneficiază de ajutoare sociale” a declarat viceprimarul municipiului Reșița, prof. Adrian Dacica.
  „Doar în cartierul Mociur am descoperit 33 de persoane care nu au urmat nicio formă de învățământ!“
  Evrika!
  Rezultatul („scăpat”):
  “…au ocupat … două posturi de consilier juridic.” :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei