Victoria rosso-nerilor în fața Craiovei, sub ochii marelui „Nae“ Ungureanu!

modelmic

Meciul din etapa a XII-a, din Liga a III-a, seria IV de fotbal, le-a adus față în față pe CSM Reșița și ocupanta locului secund în clasament, CS Universitatea Craiova 2. Dacă ceva a reușit să ne surprindă, dincolo de jocul bun practicat în teren de rosso-neri, a fost prezența pe banca tehnică în rol de delegat al unui jucător legendar din Bănie, Nicolae Ungureanu, reprezentant de cinste al perioadei Craiova Maxima,  „Nae“ fiind unul din jucătorii de bază ai antrenorului Mircea Lucescu la Campionatul European de Fotbal din Franța 1984. Ungureanu a declarat pentru Reper24 faptul că problemele de sănătate cu care s-a confruntat după întoarcerea din țările arabe au condus la decizia retragerii din antrenorat, conform indicațiilor medicilor. Totuși, având microbul fotbalului în sânge, Nicolae Ungureanu nu s-a putut distanța de echipa care i-a marcat definitiv destinul, recunoscând că fotbalul românesc se află în suferință ca urmare a faptului că statul român, imediat după revoluție nu a investit în grupele de copii și juniori, echipele de seniori preferând achiziția jucătorilor de afară, ca urmare a calității precare a fotbalului practicat de juniorul român. „Fără doar și poate, fotbalul de astăzi din România este departe de ceea ce se juca în perioada noastră. Se pot compara rezultate, dar și fotbaliștii români de atunci cu cei de azi“, ne-a declarat cu resemnare în glas marcatorul golului din primul tur al Cupei UEFA contra Fiorentinei, la care evoluau patru campioni mondiali: argentinienii Bertoni, Passarella și italienii Antognoni şi Grazziani.

Revenind la întâlnirea din Valea Domanului, meciul a început practic de la scorul de 1-0 pentru echipa Reșiței, prin golul înscris de Cosmin Negoescu în primele 40 de secunde ale jocului, semn că jucătorii lui Daniel Oprița au intrat motivați în teren, cu un tonus pozitiv după victoriile consecutive din ultimele etape cu Millenium Giarmata și Șoimii Lipova. Putea fi 2-0 și chiar 3-0 pentru CSM până în minutul 15 al jocului, însă atacanții reșițeni nu au reușit să mai înscrie, deși au arătat o mare disponibilitate pentru fotbal. Odată cu trecerea minutelor, rosso-neri au mai cedat din autoritate și au permis adversarilor să devină mai periculoși, fără însă a-i pune probleme dificile portarului Zimmermann.

modelmic

Pauza avea să confirme avantajul minim de pe tabelă al Reșiței, dar lăsa deschis loc oricărui deznodământ până la final. De la vestiare, ambele formații s-au întors cu gândul de a da totul, pe un teren dificil, în care jocul consistent a aparținut echipei pregătite de Daniel Oprița. Suporterii au putut răsufla ușurați de-abia în minutul 83, atunci când după o centrare din corner, Laurențiu Breșneni a lovit cu capul balonul care s-a dus sub transversala prăzarilor.

După victoria cu echipa a doua a Craiovei, CSM Reșița a urcat pe patru în clasamentul Seriei a IV-a, cu trei puncte mai puțin decât adversarii din Bănie, dar cu un golaveraj mai bun. Scor final, CSM Reșița – CS Universitatea Craiova II 2-0.

Despre partidă, antrenorul Daniel Oprița a declarat: „Meciul a fost câștigat cu multă muncă și cu multă dorință. Jucătorii au arătat atitudine la acest joc și ne-am creat foarte multe ocazii de gol. Am controlat această partidă, în primele 15 minute am avut multe șanse de-a închide jocul. Nu am făcut acest lucru și s-a văzut că ne-au creat ceva probleme. Adversarii noștri au arătat că sunt pregătiți fizic bine, poate chiar mai bine decât noi, dar echipa mea a compensat prin dorință și inteligență. Am fi putut marca mai multe goluri, mai ales din faze fixe. Am avut și o perioadă în care ne-am retras și ne-am apărat, mai ales după ce am înscris primul gol. Felicit jucătorii pentru ce au oferit la acest meci, pe acest teren greu. Nu știu dacă se putea mai mult sau nu, cel mai important lucru este că am obținut toate cele trei puncte puse în joc. Ne-am mai rămas încă două meciuri până la finalul turului și ne-am propus să le câștigăm. Trebuie să sperăm în continuare. Le-am spus băieților înainte de acest meci că trebuie să câștigăm neapărat. Era practic ultima noastră șansă să rămânem în cărți. Dacă n-am fi câștigat acest meci, nu mai conta ce făcea Șirineasa, pentru că și Craiova s-ar fi îndepărtat de noi în clasament. Dacă vom câștiga ultimele două meciuri, vom termina turul de campionat pe locul doi“. În etapa următoare, CSM Reșița va alerga după victorie pe terenul nou promovatei Ghiroda, pe data de 25 noiembrie.

IMG_6976

CSM Reșița: Zimmermann – Iova, Dulap, Bactăr, Liuba – Poiană, Vaștag, Bresneni, Szijj – Negoescu, Florin Călin. După pauză au mai intrat Costin, Velcotă, Beloescu și Himcinschi.
Rezerve: Petruț – Doda, Bloju, Costin, Velcotă, Beloescu și Himcinschi.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei