Victorie pentru primarul Românu! Edilul a semnat primul proiect din Caraș-Severin pe Programul Operațional Regional 2014-2020!

 modelmic

Zi importantă astăzi pentru administrația locală din Anina: primarul Gheorghe Românu a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea, reabilitarea și punerea în valoare a monumentului de clasa A Ansamblul Puțului I Anina”. În valoare de aproximativ 15 milioane de lei, acesta este primul proiect din Caraș-Severin care a primit finanțare pe noul Program Operațional Regional 2014-2020. 

Peste 2 ani de zile a lucrat echipa de la Anina, în frunte cu primarul Românu, pentru acest proiect prin care se dorește practic recreerea unei mine din anii 1800 și care reprezintă un obiectiv important din strategia de dezvoltare a orașului Anina.

Vom lega acest obiectiv cu Teatrul de la Oravița, care va fi și el restaurat pe acest program. Deci vom lega cele două obiective cu calea ferată și sper astfel să atragem turiști pe această zonă Oravița – Anina.

Viața noastră va fi, cred eu, mai bună pentru că după cum se știe cu locurile de muncă stăm rău în Anina, pentru că atunci când se pleacă de la o industrie spre nimic este foarte greu să pui ceva în loc. Am căutat ca prin această strategie să putem dezvolta zona, ținând cont de frumusețile Aninei și de istoria orașului”, a precizat cu acest prilej primarul Gheorghe Românu.

La rândul său, Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, organism intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, a afirmat că speră ca acest proiect să contribuie la dezvoltarea comunității și să ducă la închegarea strategiei de dezvoltare a orașului Anina:

„Proiectul, pe lângă partea de infrastructură, are și un plan de marketing foarte bine dezvoltat care va pune în valoare mai multe obiective în zonă. (…) Discutăm despre un muzeu care nu este doar o clădire în care se expun niște lucruri, practic se acționează asupra unei guri de mină, care a existat real și pe un exemplu pe care l-am văzut acum 20 de ani în Westfalia. Acolo am văzut cum s-au transformat toate acele edificii, atât spații de producție sau de procesare cât și minele sau gurile de mină în obiective turistice de mare valoare”.

Proiectul este unul deosebit de important pentru Anina, mai ales dacă se ia în considerare faptul că bugetul de investiții al orașului pe un an de zile nu ajunge nici măcar la 10% din valoarea acestuia.

Conform proiectului, muzeul mineritului din Anina ar urma să fie terminat peste aproximativ 3 ani.

18492632_10211414044799733_259212017_n (1)

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei