VIDEO: Tăițelu îi bate obrazul lui Crina! Din cauza CL, Reșița are impozite de zece ori mai mari!

modelmic+editorial-Recovered-Recovered

Situația a scăpat de sub control astăzi în plenul Consiliului Local Reșița. Fitilul s-a aprins în momentul în care un evaluator imobiliar i-a tras la răspundere pe consilierii locali pentru faptul că au votat un impozit pe clădirile nerezidențiale exagerat și, deși se poate, nu iau nicio măsură să schimbe acest lucru.

Problema a fost declanșată odată cu modificarea Codului Fiscal, schimbare care, spun specialiștii, ar fi trebuit să fie un avantaj, să egalizeze drepturile în ceea ce privește acest tip de clădiri, lucru care nu s-a întâmplat însă și la Reșița.

Mai exact, în noiembrie, Consiliul Local a votat impozitul pe clădirile nerezidențiale, care s-a dovedit a fi ulterior de aproape zece ori mai mare decât în anul precedent și mult mai ridicat decât în alte orașe mult mai dezvoltate din țară.

„Acest cod fiscal trebuie să aducă relaxare și dacă aduce relaxare la București, nu poate aduce împovărare la Reșița. Am păstrat cota de impozit dar s-a schimbat baza de impozitare. Nu poți să adaugi 1,3 anul astă la ceva mult mai mare și să zici că impozitele nu s-au schimbat. Dacă Timișoara, Bucureștiul, Clujul, Iașiul, plătesc impozite locale mai mici începând cu acest an, de ce Reșița plătește impozite mai mari? Este o întrebare simplă”, explica astăzi Cristian Havrileți, unul dintre evaluatori.

 

Asupra acestui aspect a atras atenția în repetate rânduri și candidatul PNL la Primăria Reșița, Nelu Popa, important om de afaceri din oraș. Tocmai de aceea a și sărit ca ars în momentul în care Ioan Crina i-a băgat pe evaluatorii imobiliari prezenți la ședință într-o adevărată lecție fiscală, explicându-le că modul de calcul al impozitului în cauză se aliniază normelor în vigoare și oricum nu se mai poate face nimic acum pentru a modifica acest lucru.

„Eu cred că ar fi înțelept să ne gândim să coborâm cota de impozitare de la 1 la sută la 0, 2, pentru că oricum vom lua dublu față de anul trecut. Cred că ar trebui să încurajăm puținele afaceri care au mai rămas în orașul acesta. Luați datele matematice și veți vedea că am dreptate. Ar trebui făcută creșterea gradat, Timișoara a făcut acest lucru, acolo cota este de 0,6 și au anunțat că la anul o vor face de 0,7 la sută. Nu putem de la un an la altul să înmulțim cu zece aceste cote. Cred că ar trebui să încurajăm puținele afaceri care au mai rămas în acest oraș”, explică Nelu Popa.

 

„Să fie clar, ăsta nu este un profit!”

Spiritele încinse din cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi l-au făcut și pe viceprimarul cu atribuții de primar să-și piardă cumpătul și să încerce să explice varianta Consiliului Local în fața acuzelor primite din public. Potrivit acestuia, impunerea unei formule de evaluare a persoanelor care dețin imobile nerezidențiale este principala problemă care a dus la cotele exagerate de acum.

Mai mult, acesta susține că degeaba cere unul sau altul modificarea acestor valori, atâta timp cât, spune Crina, legea nu permite acest lucru. Consilierii Locali pot vota alte impozite, dar acestea nu vor intra în vigoare decât la anul.

„Să nu își închipuie nimeni că noi stăm și ne uităm la soare și nu suntem interesați de ceea ce înseamnă impozitul. Vizavi de impactul impozitului trebuie să vedem ce se întâmplă cu evaluările. Să fie clar, ăsta nu este un profit. Am explicat foarte clar cu subiect și predicat, consilierii locali vor să modifice cotele, dar nu avem cum pentru acest an, ele vor intra în vigoare de anul viitor”, susține Ioan Crina.

 

 Alexandra JURCA

Stiri similare

27 Comentarii

 1. Florin

  Rusineeeee,acest bisnitar incult a ajuns sa ia cuvantul intr o sedinta de consiliu.Singura intrebare ar fi ,simpla :ce il recomanda pe acest individ,faptul ca o avut sansa sa faca un ponton si o partie de schi???? S au poate blocul neterminat si banii luati de la oameni….Va rog insistent sa i analizati comportamentul arogant si atitudinea de bisnitar.

  Raspunde
  1. Bogdan

   Multi au avut sanse sa faca CEVA pentru zona asta si nu au facut nimica!Stii ce inseamna ponton si partie ? inseamna mii de oameni care vin din afara judetului si cheltuie bani la noi in judet !

  2. Florin

   Orice contribuabil cred ca are dreptul sa ia cuvantul , dar nu are dreptul sa vorbeasca pe un ton agresiv si mai ales nu are dreptul sa dezinformeze intentionat.

 2. Franz

  Deci daca Crinutza mai are tupeu sa candideze la primarie dupa ce s-a demonstrat in acte ca e inapt el…si fostu primar psd-ist ii fac rost de nr. de la resurse umane ISIS pentru postul de kamikaze…asta e in stare sa bubuie si fara dinamita pe el…Crin..a…esti …de bubui!!!!!

  Raspunde
 3. Florin

  Ma bucur sa remarc ca domnul Popa a renuntat la tema demagogica , aceea ca impozitele s-au marit fata de anul 2015 si a trecut la alta tema demagogica aceea ca impozitele in Resita sunt de zeci de ori mai mari decat in alte localitati . As vrea sa precizez ca impozitele pentru cladiri rezidentiale (apartamente , case de locuit ) sunt la acelasi nivel procentual ca si in alte localitati . Domnul Popa aduce in discutie impozitul pe cladiri nerezidentiale (spatii comerciale , hale etc. ) care intr-adevar in Resita este de 1.3 % spre deosebire de Timisoara unde este de 0.6 % , Cluj 1 % , 0,95 % Iasi etc. . Se poate observa ca impozitul din Resita este mai mare , dar nu de zeci de ori mai mare asa cum sustine domnul Popa incercand probabil sa impresioneze electoratul :) . Daca domnul Popa isi propune ca tema de campanie scaderea impozitelor pentru imobile nerezidentiale este un punct de vedere pe care pot sa il respect , dar este mai putin respectabil modul agresiv prin care doreste sa realizeze acest obiectiv si faptul ca dezinformeaza intentionat populatia .

  As dori sa scot in evidenta lipsa de viziune si atitudinea demagogica a domnului Popa care doreste scaderea impozitului pentru cladiri nerezidentiale la 0.2 % fara sa spuna care va fi golul provocat in bugetul local , care vor fi economiile facute in medie de agentii economici si cum doreste sa acopere acest deficit .

  Raspunde
  1. Priscilla

   Dar cu angajarorul cum ramane! Problema majora a Resitei este lipsa locurilor de munca. Acum explica tu angajatorului strain care probabil doreste sa vina sa creeze locuri de munca in oras ca impozitele sunt de 10 ori mai mare decat anul precedent? Dar de astia care sunt acum in bransa, ce zici? Iti spun eu, isi iau jucariile si pleaca acasa.

  2. Petru

   Cred ca e vorba de impozitul aplicabil la cladirile nerezidentiale detiunute de persoane fizice, deci sunt „marii investitori” care traiesc din chirii. Astia nu prea creaza locuri de munca decat la Administratia Financiara…

  3. manolisa

   Despre ce deficit e vorba?Anul trecut impozitul pe spatiul detinut de persoana fizica care are un pfa in acel spatiu era de 0.1%.Daca il facea 0.2 incasa primaria oricum mai mult.Dar nu,l-au facut 1.3%.Adica eu care sunt in aceasta situatie in loc de 180 lei voi plati 2340 lei.Cum ti se pare acum?

 4. Bogdan

  Florin , felicitari corectule ,Resita merita sa detina cel mai mare impozit fata de orasele mai slab dezvoltate cum ar fi Timisoara , Cluj sau Iasi ! Gandesti corect sau trebuie doar sa fi gigi-contra la ce vrea Popa sa faca? Din punctul tau de vedere cineva ne ridica statuie ca la Resita impozitul e mare! Resita se dezvolta greu din cauza celor ca tine prietene sper sa intelegi asta!

  Raspunde
  1. Florin

   Resita involueaza nu se dezvolta greu datorita celor care cred ca liderii politici sunt niste personaje mesianice care pot sa aduca prosperitate doar prin simpla lor prezenta. Daca tu crezi ca diferenta de 50 de euro pe an cat platesc impozit in plus in Resita fata de Cluj face riferenta este problema ta .

 5. Vali Rusu

  Sper ca pentru casa mea unde mi-a facut primaria si parc nu o sa platesc impozite mai mari! Domule Crina va rog sa nu imi faceti una ca asta!

  Raspunde
 6. Dan

  Vali sper ca cel care te a purtat sambetele adica sterpelescu sa nu mai iasa vre o data in lume… Sper sa i fie rudine si acesti tampiti de se cara in masini de lux si tot ce este ban public sant abonati sper sa i urmeze calea mentorului stepanescu… Rusineeeeee trec dimineata si vad parcate ultimele modele de Audi Mercedez etc si lumea rage de foame…. Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  Raspunde
 7. Vali

  Toți cei care comentați aici atacând pe unii sau pe alții, nu vreți sa reveniți la subiect?La cota de impozitare,despre care se face vorbire și care e la maximul posibil, în Reșița! Faceți calcule și va veți convinge.Pentru ca n-au știut ce-au votat …sau au știut? După cum au decurs lucrurile…habar n-aveau.Niciun argument.

  Raspunde
 8. Ciupacabra

  Tare si Taietelu ca s-a dus in ședinta de CL sa se ia la trânta cu elefanții, dar l-a prins cu temele făcute pe Crina, mult mai abil decat Sterpelescu. Anderca ce-a facut acolo, a phutut muste? Purec, ti-e dor de primarie, tu nu mergi la ponton la CB ca ți-ai facut pontonu tau la care ți s-a lipit și-o vila, pe cand erai încă viceprimar al municipiului Resita. Cel mai mare regret: ca Benga si Taietelu nu sunt in același partid! (Pt cei care au vazut Tango si Cash) oricum jurnaliști de doua șaibe: concluzia trebuia sa o luați la finalul ședinței consilierului Amariei, ăla OM ba!

  Raspunde
  1. Moshu47

   Tu încă nu știi despre ce vorbești! Chiar și la cota minima de 0,2%, în suma absoluta, impozitul va creste!

  2. Florin

   Am cunostinte care au platiti pentru spatii comerciale in suprafata de 250 mp aproximativ 4000 de lei in 2015 si tot aproximativ 4000 lei in 2016 . Deci vorbesc in cunostinta de cauza spre deosebire de multi parereologi . Stima .

  3. manolisa

   Draga domnule ,daca tot esti atat de vocal,pune mana pe codul fiscal si studiaza-l si apoi da lectii.Impozitul creste de 13 ori,nu de 10 la PERSOANELE FIZICE care au un spatiu in care se desfasoara o activitate economica,adica:pfa-urile,adica,micile magazine de cartier,chioscurile cu diverse,micile ateliere,birouri,cabinete medicale si care deobicei apartin proprietarului micii afaceri,ca asa-i la pfa.Ca legea a vrut sa atinga pe marii proprietari de imobile care traiesc din chirii ,e altceva.Trebuia sa fie exceptati cei care isi desfasoara propria activitate in acel spatiu.Dar asta nu e vina ta domnule Florin.Vina ta este ca esti plin de ura si de invidie si iti place sa improsti venin cu care te vei ineca singur intr-o zi

 9. miscu

  Florine, nu te mai agita atata, oricum tu te-ai inscaunat la patrimoniu cu sprijinul total al lui Suleiman de Rusca.Mai bine uita-te dupa fiecare colt, ca vorba cantecului…””Vin mascatii..””

  Raspunde
 10. MAXIM Vasile

  dl. Nelu , ai mare curaj sa te duci la Primaria Resita, sper sa reusesti ce nu a facut nici un primar , nici un viceprimar pana acum .Ce ne face crina tampiti Adica a cere un calcul corect la un impozit a devenit ceva politic?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei