Viitorul Europei, temă de analiză pentru activiștii PES Caraș-Severin

pes caras severin

PES activists Caraș-Severin a organizat sâmbătă, la sediul județean PSD Caraș-Severin, o dezbatere cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

Temele dezbătute de social democrații cărășeni, membri ai PES activists România, au fost legate de viitorul Europei, precum și alocarea financiară României în exercițiul bugetar 2014-2020. Invitații prezenți la dezbaterea activiștilor stângii europene au fost: deputat Luminița Jivan, conf. univ. dr. Mirela Minică, avocat Marius Nedela, profesor Marius Cornici și consultanții pentru fonduri europene , Florin Constantin – SC Magister Advisors Group și Claudiu Vișan –  II Visan Claudiu Consult.

Având în vedere faptul că viitorul Europei reprezintă un element central pentru dezvoltarea națională și nu numai, în cadrul dezbaterii de astăzi, marcată prin  sărbătorirea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, s-au abordat teme legate de interesul național, influențele europene asupra României, avantaje sau dezavantaje într-o Europă cu mai multe viteze, Cartea Albă și cele cinci scenarii privind viitorul UE”, declară președintele PES activits Caraș-Severin, Marius Bălean.

Un alt aspect important care a avut loc în cadrul dezbaterii de azi a fost marcat de   intervenția live, de la Roma, realizată de europarlamentarul Victor Negrescu.

pes caras

Totodată, au fost abordate și subiecte legate de: atragerea fondurilor europene, politica de coeziune, strategii de dezvoltare locale și regionale și legislație.

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Pingback: Europa, între trecut și viitor | Luminita Jivan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei