Visit Caraș-Severin! Tot ce vrei să știi despre județ, pe o singură aplicație!

modelmic

Un pas important pentru promovarea turismului în județul Caraș-Severin a fost făcut zilele acestea, când a fost finalizat unul din proiectele implementate de Consiliul Județean. De acum orice persoană interesată să viziteze Banatul de Munte poate afla toate informațiile necesare de pe aplicația Visit Caraș-Severin, de la obiective turistice, la trasee, cazări, restaurante, calendarul evenimentelor din zonă. Mai mult decât atât, cei care folosesc această aplicație pot afla informații actualizate cu privire la lucrările derulate de Consiliul Județean pe drumurile din județ, în special pe tronsoanele ce duc spre zone de interes turistic.

„Aplicația va fi dezvoltată în continuu, ne gândim ca ulterior să identificăm și toate cascadele din județ, pe lângă cele cunoscute mai sunt multe necunoscute, să avem o secțiune cu lacurile din județ.

Și cum nu poți să vorbești despre turism dacă nu există infrastructură, în aplicație este o secțiune cu harta județului unde se pot găsi toate lucrările pe care Direcția de Drumuri Județene le are în acest moment la drumurile din județ, fie că vorbim de PNDL, fie că vorbim de reparații, de POR și așa mai deoparte.

O mare parte din banii alocați de CJ pentru întreținerea pe timp de vară, mai mult de o treime din acești bani sunt pe drumuri care deservesc sau care duc la destinații turistice. S-a lucrat și se lucrează pe foarte multe drumuri, pe zona Semenic, DJ 582 Slatina Timiș – Semenic, a avut de suferit anul trecut în urma inundațiilor. Sumele nu sunt deloc mici, am primit de la Guvernul României 3.800.000 de lei, nu au fost suficienți, am mai suplimentat cu 700.000 de lei din bugetul CJ pentru ca lucrările să fie în conformitate cu nivelul de viabilitate al acestui drum. Au fost lucrări de consolidare, de turnare de asfalt acolo unde a fost rupt asfaltul, au fost făcute zidurile de sprijin, tăiată vegetația. Avem lucrări de pietruire pe DJ 582 C, drum pe care nu a existat asfalt, dar care duce la un obiectiv turistic important, este vorba de peștera Comarnic, aici sunt în evaluare ofertele. De asemenea, pe Văliug – Crivaia au fost făcute lucrări de reparații, s-a mers cu covor asfaltic de la intersecția către Vila Rândunica către Vila Klaus, aproximativ jumătate de km. Pe măsură ce vom mai avea fonduri disponibile vom încerca să mai continuăm cu acest drum”, a declarat astăzi președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, cu ocazia prezentării aplicației Visit Caraș-Severin.

Conform lui Hurduzeu, alte tronsoane de drum vizate în această perioadă sunt Prislop-Semenic, Caransebeș – Muntele Mic, Zăvoi – Poiana Mărului sau Potoc – Cheile Nerei.

modelmic

Florin Tarța, reprezentatul firmei care s-a ocupat de derularea aplicației, a explicat că aceasta a fost gândită pentru a ajuta turiștii, care pot afla de aici tot ce îi interesează, de la informații despre un anumit obiectiv, adrese, orare de funcționare, date de contact, până la posibilitățile de cazare și la restaurantele dintr-o anumită zonă. Aplicația este structurată pe mai multe secțiuni, incluzând turismul montan, cel cultural, religios și chiar industrial.

„Am optat să facem această aplicație pentru județul Caraș-Severin deoarece turismul este în creștere în zonă, sunt foarte multe puncte de interes și aplicația este de fapt un mijloc și un modul foarte ușor de utilizat pentru toți cei care sunt interesați de turism în zonă, însemnând că tot ce înseamnă obiective și puncte de interes sunt centralizate în aplicație. Când am nevoie de ceva pot să deschid direct aplicația și îmi dă totul structurat pe mai multe rubrici. Aplicația a fost gândită pentru telefoanele mobile și oferă inclusiv posibilitate de rutare direct din aplicație, fără să cautăm traseul pe google maps”.

Aplicația este disponibilă în română și engleză, și poate fi descărcată gratuit de pe Google Play sau App Store.

69819496_1701339429997367_3655121742759723008_n

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Johannis Nicolescu

    O initiativa excelenta. Site-ul trebuie actualizat permanent si fiecare pensiune, restaurant si fiecare obiectiv si zona turistica sa apara pe acest site. Informatiile trebuie sa fie corecte si obiective.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei