Vizită la nivel înalt, în rândul rotarienilor caransebeșeni!

rot

Săptămâna aceasta s-a aflat la Caransebeş Daniel Tănase, guvernatorul pentru perioada 2015-2016 al Districtului 2241, România şi Republica Moldova, al Clubului Rotary. La întâlnire, găzduită de Sala de Cenaclu a Casei de Cultură „George Suru”, au participat asistentul guvernatorului, Adrian Luca, preşedintele Clubului Rotary Caransebeş, Cristian Smetana-Havrileţi, secretarul Arin Ispas, trezorierul Alina Almăjan, precum şi ceilalţi membri din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului. 

Scopul vizitei a fost acela de a se întâlni cu membrii clubului caransebeşean, pentru a se cunoaşte mai bine, pentru a afla, totodată, mai multe despre proiectele prin care clubul sprijină comunitatea locală, şi a identifica astfel, împreună, posibilităţile de a promova unele dintre acestea la nivel districtual.

 „În Districtul 2241, există 120 de cluburi, iar la nivel internaţional, Rotary este o organizaţie care are peste 34.000 de cluburi şi peste 1.200.000 de membri, o organizaţie puternică, aşadar, cel mai important proiect fiind Programul «Polio Plus», prin care Rotary, cu sprijinul altor organizaţii internaţionale, între care Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF sau Fundaţia «Bill şi Melinda Gates», se străduieşte să eradicheze virusul poliomielitei.

S-au făcut progrese remarcabile, anul acesta este unul special, împlinim 30 de ani de când derulăm acest proiect. În urmă cu 30 de ani, existau peste 350.000 de infectări cu virusul poliomielitei şi aveam, astfel, la fiecare trei ani, peste un milion de copii care mureau sau rămâneau paralizaţi pentru tot restul vieţii. Anul trecut s-a înregistrat cel mai bun rezultat, fiind doar 72 de cazuri de îmbolnăvire cu «Virusul Sălbatic» la nivel mondial, şi numai două ţări în care acesta s-a manifestat – Pakistan şi Afganistan. Şi rotarienii din Districtul nostru sprijină în 2016 acest program, prin donaţii şi prin voluntari care merg şi vaccinează copiii în India, Pakistan, Afganistan, sau în ţări din Africa”, a spus Daniel Tănase.

La nivelul Distrctului 2241, cluburile sunt angrenate în proiecte de anvergură care, de obicei, sunt sub forma global-grant-urilor, proiecte cărora li se alătură cluburi din alte districte, din alte ţări. În medie, valoarea anuală a acestor granturi depăşeşte un milion de dolari.

La rândul său, Cristian Smetana-Havrileţi, preşedintele Clubului Rotary Caransebeş în perioada 2015-2016, a declarat că speră ca vizita guvernatorului Daniel Tănase să nu fie singulară în acest an, cu atât mai mult cu cât rotarienii caransebeşeni vor sărbători în această primăvară 10 ani de existenţă.

A fost o întâlnire cordială, ca între prieteni, în care am împărtășit impresii, am schimbat idei, am comunicat rezultate, a fost o întrunire de pe urma căreia a câştigat în primul rând Clubul din Caransebeş, îmbogăţindu-se cu idei şi proiecte pe care vrem să le desfăşurăm în cursul acestui an”, a spus Cristian Smetana-Havrileţi.

Cosmin VLAD

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei