Vizita ministrului Cuc în Caraș-Severin, încă o victorie bifată de Luminița Jivan!

Cuc

Cei care și-au închipuit că vizita de lucru duminicală de la Oravița a ministrului transporturilor Răzvan Cuc, va fi să fie doar un act de prezență al acestuia în Caraș-Severin, s-au înșelat. Încă odată. De ce? Pentru că, pe semne, a devenit o obișnuință să fi fost înșelați de cei de dinainte. La invitația deputatului Luminița Jivan, șeful transporturilor din România a venit să discute punctual și să ia act personal, în teren, de starea câtorva tronsoane de drumuri naționale care traversează județul nostru în zona Văii Carașului și Clisura Dunării. Și culmea, Cuc n-a uitat nici de modificarea pasajului feroviar de la Ezeriș. Alții da. Iar dacă în prima parte, ministrul Cuc a parcurs tronsonul de pe DN 57, care leagă orașul Oravița de localitățile Nicolinț și Grădinari, până la limita cu județul Timiș, în partea a doua a vizitei acesta și-a manifestat interesul de a rezolva și solicitarea pentru tronsonul de pe malul Dunării de la Pojejena la Baziaș, acolo unde fluviul intră în țară și până la Socol, pe DN 57A.

Aceste drumuri DN 57 și DN 57A leagă cele mai frumoase și pitorești zone ale județului nostru și îi mulțumesc domnului ministru Răzvan Cuc pentru că a răspuns invitației noastre și pe această cale guvernului doamnei Dăncilă pentru că își va continua investițiile pentru modernizarea județului Caraș-Severin”, a ținut să transmită președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, după ce de la primele ore ale dimineții îl însoțise la Târgul de Primăvară de la Răcășdia pe ministrul agriculturii, Petre Daea.

Meritul vizitei mele aici, în Caraș-Severin este al doamnei parlamentar Jivan și din ceea ce am văzut și am fost informat este nevoie de o intervenție rapidă la aceste drumuri naționale. Împreună cu directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga și directorul CNAIR Cristian Ispravnic, am discutat o soluție pentru DN 57 Moravița – Oravița – Moldova Nouă. Domnul director Ispravnic ne-a promis că de azi într-o lună ne apucăm în regie proprie de reabilitarea cu covor asfaltic nou pe o porțiune de minim 30 de kilometri pentru anul 2019, din cei 47 km,  pentru că avem utilaje și banii necesari pentru acesta. Vreau să văd exact cum lucrează în regie proprie DRDP-urile și sunt convins că va fi un examen și un test destul de important pentru domnul director Ispravnic, un om în care eu am o bază destul de mare. Deci domnule director, aici în fața presei vă spun clar: într-o lună de zile vă apucați de treabă, iar eu o să vin înapoi aici pe șantier, în luna mai, să văd care este stadiul lucrărilor și nu  mai vreau să văd că oamenii circulă prin gropi și oamenii trec cu mașinile și ne claxonează, pe bună dreptate, de altfel pentru că s-au săturat de promisiuni. Iar eu nu vreau să mai dezamăgim sub nicio formă locuitorii județului Caraș-Severin. Un alt obiectiv este DN 57A, între localitățile Socol și Pojejena acolo unde vom așterne covor asfaltic nou pe o porțiune de 21 de kilometri. Așa cum bine știți îmi dedic mult timp pe șantierele de lucru ale autostrăzilor și drumurilor naționale, chiar și sâmbăta și duminica spre disperarea foarte multor colegi din minister. De când mi-am luat mandatul, colega mea, doamna Jivan s-a implicat foarte mult pentru a rezolva problemele drumurilor naționale din județ. Am avut nu mai puțin de 4 întâlniri pe această temă cu doamna președinte Luminița Jivan. Eu m-aș fi așteptat ca atenția altor persoane să fi fost mult mai mare pe partea de întreținere a drumurilor naționale pe Caraș-Severin”, a ținut să puncteze ministrul Transporturilor interesul manifestat de Luminița Jivan pentru situația infrastructurii rutiere din județ.

Altfel spus, cu speranța cuvântului dat și determinarea pe care a afișat-o la Oravița omul care conduce destinele transporturilor românești, Răzvan Cuc, problema drumului Moravița – Oravița – Nicolinț și cea a tronsonului care leagă Socol-ul de Pojejena va fi soluționată până la final de 2020.

Evident, astăzi înțelegem de ce a mizat liderul PSD de la centru, Liviu Dragnea, atunci când a nominalizat-o pe Luminița Jivan dintre toți social-democrații români, nu puțini la număr, dacă ne gîndim la acest partid gigant, pe poziția a 19-a la alegerile europarlamentare, în vreme ce un fost lider cărășean de stânga a rămas doar o speculație pe o listă care, așa cum s-a văzut, a „uitat” să-i confirme declarațiile.

Restul e …cancan iar de divertisment ieftin pe bani mulți știu, cu siguranță, să se ocupe alții mult mai buni ca noi.

DN57

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Ludos

    Bravo Doamna Luminita Jivan, foarte bine face ca ne arata ca se poate , daca te zbati pt Judet se poate, Doamna Jivan se zbate ea daca nu avem conducatori la Judet , ei se zbat pt ei si Mocioalca Jupanul lor

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei