Voci internaționale dezbat economia și afacerile la Reșița!

economia și afacerile la Reșița

Un număr de 70 de lucrări ample pe tema administrării afacerilor și economiei vor fi prezentate în zilele ce urmează la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. Oameni. Idei. Experiențe a încununat cea de-a treia ediția cu o întâlnire remarcabilă.

Voci internaționale dezbat economia și afacerile la Reșița, timp de trei zile, în cadrul Conferinței Internaționale pe Administrarea Afacerilor și Economiei, deschisă astăzi în Aula Magna a universității. Un număr de 50 de participanți, atât din centrele universitare mari ale țării cât și din Germania, Bulgaria și Albania, vor prezenta lucrări ample pe domeniul economie, bănci, contabilitate și sisteme financiare, management, marketing, comerț, turism, sau cercetare interdisciplinară.

Începând de astăzi și până pe 25 octombrie, organizăm la UEM o conferință intrenațională în domeniul științelor economice. Este cea de-a treia ediție Oameni. Idei. Experiențe. Sunt convinsă că participanții vor cunoaște oameni remarcabili în aceste trei zile, vor avea un veritabil schimb de idei și, cu siguranță, o foarte frumoasă experiență. Suntem de părere că înainte de a ne compara unii cu alții prin punctaje și lucrări, este nevoie de un schimb de idei în care cercetătorii, profesorii, studenții să se cunoască. Cercetarea de nivel nu se poate realiza altfel”, a explicat Doina Frunzăverde, rectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița.

La cele trei zile de conferință va participa și Sorin Maxim, directorul ADR Vest. „Voi avea o prezentare referitoare la export prezentat prin mai multe chei de înțelegere. Suntem o regiune unde se produce foarte mult, părerea mea este că am putea face mult mai multe. Ar trebui să gândim o deschidere mai mare către Serbia, în ideea de a avea acea autostradă ce leagă Timișoara de Belgrad dar și dezvoltarea portului Moldova Nouă. Cred că ar da regiunii o mai mare plus valoare”, a explicat Sorin Maxim.

Mai mult, pentru ziua de vineri este programat, la Campusul Universitar de la Coronini, un workshop pe tema „Rolul universităţilor în promovarea dezvoltării regionale”, având ca și moderatori doi profesori invitaţi din Germania, Peter Schulte – INEA, Institutul de Afaceri Europene, şi Gerd Wassenberg – Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Aachen.

Participăm și suntem alături de aceasta inițiativă din dorința de a sprijini mediul antreprenorial local, mediul academic și a încerca să realizam o mai mare apropiere între acestea. Ne dorim ca genul acesta de inițiative să fie mai dese pe viitor și să stârnească un interes cât mai mare pentru a reuși împreuna să impulsionăm și să realizăm o nouă dinamica în zona aceasta a țării, a explicat Forin Cerna, reprezentant al companiei PriceWaterhouseCoopers

Concluziile dezbaterilor din cadrul acestei manifestări internaţionale vor fi prezentate sâmbătă, 25 octombrie, la ora 10:00, în sala de conferinţe de la Coronini.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei