Voluntarii caransebeşeni şi-au ţinut ziua în Centru

modelmic

Marţi, 5 decembrie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntariatului, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caransebeş, în colaborare cu colegii de la Serviciul de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin,au desfăşurat o campanie de informare, instruire, recrutare şi atragere de voluntari în cadrul SVSU Caransebeş, precum şi pentru „Salvatori din Pasiune”, campanie naţională organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ziua Internaţională a Voluntariatuluia fost instituită de Organizația Națiunilor Unite prin Rezoluția Adunării Generale Nr. 40/212 din 17 decembrie 1985. Anul 2001 a fost proclamat de Adunarea Generală a ONU drept Anul internațional al Voluntarilor, cu scopul de a promova recunoașterea eforturilor și a muncii depuse, facilitând crearea unei rețele de comunicare și promovare a beneficiilor care decurg din activitățile de voluntariat.

În România, voluntariatul a devenit cunoscut în anul 1990, când mai multe organizații internaționale de voluntariat au venit în țară, iar altele au înființat filiale, aducând cu ele experiența în lucrul cu voluntarii și coordonarea lor. În aceeași perioadă, ONG-urile românești au început să implice voluntari locali în activitățile lor, iar în 1997 au apărut și primele centre de voluntariat.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei