A vorbi despre prezumția de nevinovăție, înseamnă de fapt, a susține dreptul la demnitate.

modelmic

ALDE va susține în Parlament o dezbatere constructivă, cu argumente juridice pe marginea modificării legilor din Justiție. În cadrul dezbaterii parlamentare  a pachetului de modificare a legilor Justiției, ALDE susține obiectivul nenegociabil pentru care am fost mandatați la alegeri: stoparea abuzurilor și ilegalităților săvârșite de instituțiile de forță, aflarea adevărului cu privire la mecanismele și autorii abuzurilor dar mai cu seamă, o independență reală a Justiției.

Justiția trebuie să fie dreaptă și trebuie să garanteze respectarea, de facto și de jure, dreptului fiecărui cetățean la demnitate.

Nimănui, persoană fizică sau autoritate a statului, nu-i este permis să calce în picioare imaginea unui om, atribuindu-i vinovăţii înainte ca ele să fie stabilite prin sentinţă definitivă de către o instanţă de judecată.

Nimeni nu este penal sau puşcăriabil înainte de a fi pronunțată o hotărâre judecătorească prin care să-i fie stabilită vinovăția. Urmărirea penală nu este similară cu vinovăţia!

Avem nevoie de un sistem de justiție puternic și corect, nu de ”apostoli” ai justiţiei şi moralei publice, pentru care  ”ai lor” sunt prezumtivi nevinovați și ”ai altora” sunt penali.

 

 

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei