„Vorbim de o întâmplare care a pus o lumină nefavorabilă peste Reșița”. Tribunalul a decis reangajarea a doi polițiști locali

modelmic

 

În vara anului trecut, o filmare în care două persoane erau surprinse în timp ce se răcoreau în fântâna cinetică din centrul municipiului Reșița, una dintre ele, un bărbat, rămânând la un moment dat chiar în costumul lui Adam, a stârnit indignare printre reșițeni. Incidentul nu a rămas fără urmări, nu pentru cei doi care au făcut o baie în fântâna considerată ca fiind unul din simbolurile Reșiței, ci pentru doi polițiști locali.

Acuzați că nu au luat nicio măsură pentru tragerea la răspundere a celor două persoane lipsite de inhibiții, cei doi au rămas fără loc de muncă. Cel puțin pentru moment, polițiștii contestând concedierea la Tribunalul Caraș-Severin, care a dat sentința: înlocuirea sancţiunii disciplinare a destituirii din funcţie cu sancţiunea retrogradării într-o funcţie publică de nivel inferior pe o perioadă de un an, cu diminuarea corespunzătoare a salariului.

După cum s-a dovedit ulterior, cele două persoane care au făcut baie în fântâna cinetică din Reșița, erau din Cehia, făcând parte dintr-un grup de cinci persoane. Poliţiştii locali au fost anunţaţi de incident de un agent de pază de la un supermarket din zonă. Nu le-a fost greu să dea peste grupul de cehi, dar conform Comisiei de disciplină care i-a cercetat ulterior, au ales să nu îi legitimeze și să nu raporteze incidentul în Dispeceratul Poliţiei.

modelmic

Concediați pentru modul în care au gestionat situația, cei doi polițiști locali au contestat în instanţă decizia, iar Tribunalul Caraș-Severin le-a dat, parțial, dreptate, considerând că pierderea locului de muncă este o sancțiune prea dură, care ar trebui înlocuită cu retrogradarea într-o funcţie publică de nivel inferior pe o perioadă de un an, cu diminuarea corespunzătoare a salariului.

Sentința Tribunalului Caraș-Severin nu este definitivă, reprezentanții administrației locale intenționând să facă apel, conform declarațiilor primarului Ioan Popa.

Mergem în recurs și epuizăm toate mijloacele de acțiune în instanță. Nu comentez deciziile date de instanțe niciodată, sunt doar dezamăgit de întreaga situație. Vorbim de o întâmplare care a pus o lumină nefavorabilă peste orașul Reșița, doi străini care și-au permis să facă baie în fântâna din centrul orașului. Măsurile pe care noi le-am luat au părut exagerate. Asta este, respectăm decizia, mergem mai departe, încercăm să vedem ce spune altă instanță de judecată”, a precizat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. zero

  „sunt doar dezamăgit de întreaga situație … doi străini care și-au permis să facă baie în fântâna din centrul orașului.”, a precizat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

  Lipsa unor indicatoare (comuniste?) inscripţionate cu “Scăldatul interzis!” sau “Nu călcaţi pe iarbă!” (dar scrise în toate limbile U.E.) constituie o neglijenţă a administraţiei tăiţelu’, neimputabilă altora (fie aceia turişti străini sau poliţişti locali).
  Nu toată lumea mai face baie îmbrăcată (în izmene) iar statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee (489/2006).
  Dacă tăiţelu’ ar fi mers câta prin Paris sau Praga ar fi văzut oameni care se răcoresc liberi în fântânile publice fără a fi acostaţi sau agresaţi de poliţiştii locali sau ai lui Vela.
  Că la Nădrag sau Armeniş s-ar afla şi culturi incompatibile cu “ţările mai spălate” este ceva neimputabil turiştilor cehi sau poliţiştilor locali (= acarul Păun).
  Prevederea (prin HCL) este mama înţelepciunii:
  O taxă majorată cu 50% pe descălţat, scăldat/răcorit în fântâna publică, nu? :)

  Raspunde
  1. Toader

   Bravos BARAT,în buricul oraşului trebuie NEAPĂRAT puse afişe cu *Scăldatul Interzis*,pentru că, nu-i aşa, sunt şi mulţi descreieraţi care să facă baie chiar şi în costumul lui ADAM! Dar stai aşa, afişele trebuie scrise în 144,56 limbi şi 767,89 dialecte pentru a putea fi înţelese de toate naţiile care ne vizitează oraşul!

  2. Opinia Publica

   O idiotenie fara margini comentariul de sus. Niciunde in lume nu ai voie sa faci baie in fantinile arteziene cu atat mai putin dezbracat total. Astea sunt chestii care tin de bunul simt si de cei 7 ani de acasa. Hai sa punem afise ca nu ai voie sa omori sau sa furi sau sa lovesti persoane!

  3. zero

   Chestiune comună la tăiţelu’ şi la turiştii “de toate naţiile” pare a fi lipsa de nădragi :) :) :)
   Şi lipsa de “lozinci mobilizatoare”.
   Costumul lui Adam era din piele (custom). :)

 2. Toader

  Bravos BARAT,în buricul oraşului trebuie NEAPĂRAT puse afişe cu *Scăldatul Interzis*,pentru că, nu-i aşa, sunt şi mulţi descreieraţi care să facă baie chiar şi în costumul lui ADAM! Dar stai aşa, afişele trebuie scrise în 144,56 limbi şi 767,89 dialecte pentru a putea fi înţelese de toate naţiile care ne vizitează oraşul!

  Raspunde
  1. zero

   @Toader
   Nu chiar în toate limbile (=144,56).
   Măcar pe nădrăgeneşte şi în engleză.
   Prima nefiind de circulaţie internaţională.
   Da’ poliţiştii locali parcă aveau nădragi, nu?

 3. Avolo

  Bine,bine..dar faptul că de exemplu primarul l-a bătut pe unu în sediu primăriei nu pune într-o lumină proastă municipiul? Sau când înjură golaneste din toți rărunchii nu este afectată imaginea orașului? Și-a și găsit cine să dea lecții de civilizație.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei