Vreme rea în întreaga țară! Meteorologii anunță averse și descărcări electrice

ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea valabilă pentru toată țara. Aceasta intră în vigoare marți seara la ora 18:00 și este valabilă până joi dimineața, la ora 06:00.

În intervalul menționat, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în cele centrale, temporar va ploua și, îndeosebi prin acumulare în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și pe arii restrânse 30…35 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură cu viteze ce vor depăși 50…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h”, informează meteorologii.

Conform reprezentanților ANM, intensificări temporare ale vântului vor fi pe parcursul zilei de marți  în regiunile vestice și la munte, iar miercuri  și în cele estice și sud-estice.

Județul Caraș-Severin se află marți și sub două coduri galbene de vânt. Primul este valabil până la ora 15:00, meteorologii anunțând intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55..70. km/h. Cel de-al doilea vizează doar zona de munte din Caraș-Severin, de peste 1.800 de metri, unde sunt anunțate intensificări ale vântului cu viteze care pot atinge și depăși 90-100 km/h.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei