UPDATE: Waldemar Murgu și Jaro Marşalic, la conducerea Spitalului Județean din Reșița! Romeo Dumitrescu, director la DSP Caraș-Severin!

waldermar-dumitrescu-marsalic

UPDATE 2: A fost confirmată oficial și schimbarea conducerii Spitalului Județean de Urgență din Reșița:

„Prin Ordinul 430/10.04.2020, semnat de ministrul Sănătații Nelu Tătatru, Simona Alina Zora Stancovici se suspendă, începând de azi, din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița, conform art. 19 din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Totodată, contractul de management nr. 5148 din 16.03.2020, încheiat între Silviu Hurduzeu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și Simona Alina Stancovici, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița, se suspendă pe perioada stării de urgență.

De asemenea, începând de azi, în baza Ordinului 431/10.04.2020 al Ministerului Sănătății, Ioan Waldemar Murgu se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, pe perioada situației de urgență instituită în condițiile OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare.

În același timp, Dr. Jaro Norbert Marșalic îl înlocuiește în funcție, pe perioada situației de urgență, pe directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Dr. Violeta Moroșoi, potrivit Ordinului 433/10.04.2020, semnat de ministrul Sănătății”, se arată într-un comunicat de presă al SJU Reșița.

UPDATE 1: Purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, confirmă schimbarea de la conducerea instituției: „Potrivit Ordinului 434 pe 10.04.2020 al Ministerului Sănătății, semnat de dr. Nelu Tataru, ministrul Sănătății, începând cu data prezentului ordin dlui jr. Milos Dănilă i se suspendă temporar, pe perioada stării de urgență, raporturile de serviciu.  Prin Ordinul 435 din 10.04.2020, pe perioada stării de urgență, dl dr. Romeo Dumitrescu se numește pe funcția publica vacantată temporar de director executiv al DSP Caraș-Severin”.

………………………………………

Schimbări la conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și a Spitalului Județean de Urgență din Reșița!

Din primele informații neoficiale se pare că în urma unei adrese a Prefecturii Caraş-Severin, Ministerul Sănătății a decis să schimbe conducerile celor două instituții medicale pe perioada în care este în vigoare starea de urgență.

Astfel Direcția de Sănătate Publică a județului va fi condusă de medicul Romeo Dumitrescu. Dănilă Miloş, cel care s-a aflat la conducerea DSP din anul 2017, va fi suspendat din funcție pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Suspendată din funcție pe perioada stării de urgență va fi și managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Alina Stancovici, la aproximativ o lună după ce a câștigat concursul pentru acest post. În locul acesteia, va reveni fostul manager Waldemar Murgu.

Și directorul medical al spitalului va fi schimbat pe perioadă stării de urgență, în locul Violetei Moroşoi, fiind numit medicul Jaro Marşalic.

Vom reveni cu amănunte.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Paul VASILE

  Ce se intampla oare ? V-a prins virusul corona de faceti atat de des schimbarii ?? Intreb si eu ca omul de rand. Jucati alba neagra ? Tov.Murgu a fost numit politic de mai multe ori in aceasta functie si a demonstrat ca nu are nimic comun cu administratia din sanatate.Este si normal sa fie asa deoarece dintr-un simplu receptioner de hotel (Semenic ) nu poti face o valoare in alt domeniu.

  Raspunde
 2. Marius Jura

  Nea Marcele, iar ai dat cu bățul în baltă…alt menazer mai incompetent ca asta nu ai mai gasit pe meleagurile tale carasene…nu a fost competent nici măcar să si depună candidatură la conducerea SJU…oare are studii mai mari decât de recepționer…Asta da stare de urgență…sa facem jocurile altora..fie primit bosss

  Raspunde
 3. zero

  “Totodată, contractul de management … al Spitalului Județean de Urgență Reșița, se suspendă pe perioada stării de urgență”

  De aşteptat. Contractele de management semnate de PSD se suspendă urgent (sau se anulează funcţional) în stare de urgentă asediată de PNL.
  Că altfel nu pot fi ciordiţi în condiţii de “siguranţă naţională” şi de urgenţă nişte bani publici fără să fie infiltraţi “pionii” PNL la locul potrivit recepţionării scurgerii fondurilor.
  Asta se întâmplă.

  Raspunde
 4. Trist

  Iar Murgu? Din nou nulitatea aceasta de om?
  L-ați bagat in PNL sau a nenorocit bine spitalul incat a mai ramas de nenorocit ceva?
  Domnul Marsalic, faceti echipa cu acest gunoi? Aveam pareri bune despre dumneavoastra, ce faceti domnule doctor, vreti sa pierdeti electoratul?
  Chiar mi-e scarba!
  Inteleg ca cine se aseamana se aduna.

  Raspunde
 5. vasile

  parca despre spagarul Marsalik se poate spune altceva ? Nu opereaza fara minim 50 de euro si ajunge in conducerea unui spital judetean ?. Asa se intampla cand un taran , fost primar ajunge ministru de interne. Am criticat permanent PSD ul , dar astia de la PNL sunt la fel . Paul Vasile are dreptate doar ca noi nu putem face nimic….doar sa dam o mica spaga cand ajungem la spital.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei