Zeci de animale, sterilizate în cadrul primei campanii de acest gen din Bocșa

modelmic

Echipa Asociației ALMA, împreună cu echipa SOS Dogs Oradea, a mai bifat o campanie de sterilizare în județul Caraș-Severin, în perioada 6-9 aprilie. Au fost sterilizate 71 de animale, câini și pisici, cu și fără stăpân din Boșca.

Campania s-a desfășurat în incinta adăpostului public din cartierul Măgura. Fondurile necesare derulării acestei campanii au fost asigurate în totalitate de diverse persoane fizice, majoritatea donatorilor fiind din alte țări europene, acolo unde sterilizarea este percepută ca un act de normalitate, responsabilitate și umanitate.

Fondurile alocate acestei prime campanii de sterilizare au fost obținute în exclusivitate din donații din partea persoanelor fizice, majoritatea fiind donatori din alte tari europene, țări în care populația canină este ținută sub control iar sterilizările reprezintă un fenomen normal și un act de responsabilitate și umanitate.

Ne-am dorit foarte mult să organizăm o primă campanie în orașul Bocșa, unde, deși există adăpost public de câțiva ani, acesta este mereu plin, semn că gestionarea populației canine exclusiv prin capturare și eutanasiere nu reprezintă o soluție cu rezultate pe termen lung și nu duce la responsabilizarea sau sensibilizarea locuitorilor orașului”, spune Monica Izvănariu, coordonatorul campaniei de sterilizare.

Organizatorii speră ca această primă campanie de acest gen să fie un semnal de alarmă pentru administrația locală din Bocșa, astfel încât să îi facă pe cetățeni să conștientizeze că este necesar un plan eficient pentru gestionarea animalelor cu și fără stăpân.

Tragem speranța ca Primăria Bocșa să înțeleagă că un plan eficient de gestionare a populației canine se realizează în special prin prevenție și responsabilizare, iar aceste demersuri aduc un beneficiu cetățenilor nu doar prin reducerea numărului câinilor pe domeniul public, dar și prin reducerea sumelor alocate din bugetul public. Sperăm să putem relua campaniile cu o frecvență care să livreze rezultatele așteptate de către populație și facem un apel către toți locuitorii zonelor urbane sau rurale să facă efortul sterilizării câinilor și pisicilor din gospodărie”, a mai declarat Monica Izvănariu.

Sterilizarea și microciparea câinilor metiși cu stăpân sunt obligatorii conform Legii 258/2013, nerespectarea acestor prevederi putând atrage amenzi de la 3.000 la 5.000 de lei.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei