Ziua Culturii Naționale, sărbătorită luni la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița!

modelmic

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită anul acesta și la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, unde se va desfășura mâine o amplă manifestare cultural-artistică. Evenimentul, care va cuprinde, printre altele, evocări, momente literar-muzicale, o expoziție de carte și lansarea unui volum dedicat literaturii și folclorului, este programată să înceapă la ora 12:30, în sala multimedia Constantin Gruescu.

Sub genericul La steaua care-a răsărit…, criticul literar Gheorghe Jurma va vorbi despre personalitatea poetului nepereche în evocarea Mihai Eminescu și cultura română. Octavian Peptenar și Elena Cozîltea vor fi protagoniștii unui moment literar-muzical. Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” va realiza o expoziție de carte din fondurile proprii, iar studenta UEMR Irina Chicu, o expoziție cu desene inspirate de creația eminesciană.

Angelica Herac va vorbi despre Conservarea și promovarea culturii tradiționale astăzi, iar Clara Constantin, despre Perspective culturale în Anul Centenarului, ambele discursuri aflându-se Sub raza gândului etern. 

În ultima parte a manifestării, Dintre sute de catarge…, va fi lansat volumul Studii de limbă, literatură și folclor VI, apărut în 2017. Prezentarea va fi realizată de Dorina Chiș-Toia”, explică Cristian Chioncel, prorector în cadrul UEM Reșița.

Manifestarea este organizată de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

Afis_Ziua_culturii_nationale_ 15 IAN. 2018

Diana RADU

foto copertă: click.ro

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei