Ziua Drapelului, celebrată doar cu oficialități!

 

dr

Cu prilejul „Zilei Drapelului“, în organizarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin și a Garnizoanei Reșița, s-a desfășurat astăzi în incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, un ceremonial militar.

În prezența prefectului judeţului, Cristian Gâfu, a subsecretarului de stat al MAI, Dan Stan, a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a șefilor de arme, precum şi a altor oficialităţi, drapelul național a fost scos din biserica aflată în incinta unității și înălțat pe catarg.
Slujba de sfințire a drapelului a fost oficiată de Preasfinția Sa Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți din Protopopiatul Reșița.

În contextul actual al distanțării sociale, ca măsură de prevenire a virusului, evenimentul a fost organizat anul acesta într-un cadru restrans.

Drapelul tricolor este simbolul unităţii naţionale, este stindardul pe care şi-au lăsat sângele eroii neamului, şi liantul care adună toţi românii laolaltă, atât la momente de bucurie, cât şi în cele de restrişte. Este reperul pe care noi avem datoria morală şi istorică să-l transmitem nepătat generaţiilor viitoare, pentru ca simbolistica tricolorului să dăinuie în veacuri şi mândrul nostru drapel să fluture deasupra unei Românii libere şi democratice”, comunică Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei