Ziua Națională, sărbătorită în avans la Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița

Ziua Națională - Romul Ladea

Miercuri, la prânz, elevii Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița au marcat momentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, printr-o manifestare specifică în Sala de Sport a instituției de învățământ din orașul din Valea Carașului.

„Înarmați” cu baloane și steaguri tricolore, elevii celei mai prestigioase instituții gimnaziale de învățământ din Oravița au participat la festivitatea dedicată Zilei Naționale a României. Evenimentul a debutat cu un TE DEUM oficiat de preoții Gelu Moldovan și Alin – Florentin Mureșan, după care reprezentanții Jandarmeriei, Poliției, Pompierilor și Poliției de Frontieră au transmis un mesaj celor prezenți,  despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918, fiind aduse omagii tuturor celor care s-au implicat în înfăptuirea unirii dintre Transilvania și Patria Mama, România. De asemenea, au fost aduse omagii și instituțiilor care au fost implicate în actul de unire de la aceea vreme.

După intervențiile reprezentaților instituțiilor menționate anterior, directorul instituției de învățământ, profesor Marțian Lepa, le-a vorbit elevilor despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie în făurirea statului unitar român modern.  Copiii au cântat „Mulți ani trăiască”, iar la finalul manifestărilor au cântat cu toții, la unison, imnul „Deșteaptă-te române”.

Am ales să organizăm în avans sărbătorirea Zilei Naționale, întrucât începând de astăzi avem  o mini-vacanță și ar fi fost greu să-i mobilizăm pe elevi într-o zi liberă. Cu siguranță nu aveam o audiență ca cea de astăzi și ar fi fost păcat ca această filă de istorie să nu fie reîmprospătată viitoarei generații”, a declarat, pentru Reper24, directorul Școlii Gimnaziale „Romul Ladea”, profesor Marțian Lepa.

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei