Zsolt Szilágyi și datul în stambă sau dilema boului în fața porții deschise

zsolt

Cum, nu știți cine e Zsolt ăsta? Păi e președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania! Băiatul ăsta , supărat tare pe viață, s-a apucat să „ecriveze” președintelui meu o scrisoare. Deschisă, e drept. Nu știu în ce limbă i-a scris ungurul președintelui, o fi nemțește, o fi în ungurește, că în românește nu e sigur, n-ar suporta limba română cererile zvăpăiatului de ungur!…. Și ce să vezi, cere Zsolt ăsta, neamțului Klauss, să modereze în calitate de președinte al „tutulor” românilor, un dialog româno-maghiar în vederea unei autonomii administrative a Transilvaniei !

Coane Zsolly, nu vă mai satură Dumnezeu de foamea de Transilvania! Până când trebuie să vă dăm cu maiul la bot, să înțelegeți că Transilvania e de-a pururi pământ românesc ?

Și zice maimuca ăsta în scrisoare, citez : „Am convingerea că și dumneavoastră aveți interesul de a reforma în așa fel relațiile de putere din România, încât Transilvania să nu mai considere Bucureștiul ca un centru corupt și ineficient de putere , care nu este în stare să valorifice șansele și resursele existente….”

Aloooo, nenea ungur bulan, poate Bucureștiul o avea oarece corupție fanariotă, dar lasă-ne matale în ale noastre, ne putem descurca și fără sfatul vostru….

Că în scrisoare ai intenții lăudabile și vrei o autonomie a Transilvaniei pe model german, nimic de zis, orice român care citește ce ai scris , lăcrimează profund și își aduce aminte de Ip și Treznea! Că doar matale știi ce s-a întâmplat pe acolo, nu? Mă gândesc eu, umil, că îți aduci mătăluță aminte că în septembrie 1940 mii de români au fost masacrați în Ip, Treznea , Nușfalău, Cerișa, Brețcu, nu îți mai spun alte localități românești, că te îneci! Crezi tu, ungurule, că românii uită? Câtă nesimțire puteți avea în vrerile voastre ?

E posibil ca românul să ierte, asta e firea românului, în general. Dar de uitat, nu uită! Nu uită Târgu Mureș, românul, că acolo el a fost o victimă colaterală în lupta pentru Ardeal, așa este, ungurule ?

I-auzi ce zice Zsolt : „Modelul federal german este pentru noi o busolă.” Ia-ți coane, busola și introduceți-o în partea dorsală, poate așa trece mâncărimea avută …

Zici că vă simțiți cetățeni de rangul doi în România? Nu-i nici un bai, puteți merge la pas și în grup în Ungaria, acolo veți deveni cetățeni europeni cu drepturi depline și sunt convins că veți fi primiți cu brațele deschise în Budapesta….

Nu știu dacă președintele meu a primit scrisoarea, văd că, în continuare, tace frumos….

Vă pup brusc !

 

Adi NICA

Stiri similare